Foto: F64
VTB bankas rīkotajā Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā nākamajā sezonā spēlēs 12 komandas, bet vienīgā Latvijas pārstāve būs "VEF Rīga", Krievijas medijiem piektdien apstiprināja līgas ģenerāldirektors Andrejs Širokovs.

Par pēdējo dalībnieci piektdien tika apstiprināta pēdējo divu sezonu Baltkrievijas čempionvienība "Minsk-2006", kurai tā būs debija VBL turnīrā.

Līdz ar to VBL turnīrā nākamajā sezonā spēlēs trīs Krievijas klubi Maskavas CSKA, Kazaņas "Unics" un Maskavas apgabala "Himki", divas Lietuvas komandas Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", divas Ukrainas vienības Kijevas "Budiveļņik" un Mariupoles "Azovmaš", Igaunijas komanda Tallinas "Kalev/Cramo", Gdiņas "Asseco Prokom" un Vloclavekas "Anwil" no Polijas, "Minsk-2006", kā arī "VEF Rīga".

Paredzams, ka 12 komandas būs sadalītas divās apakšgrupās pa sešām. Tiek prognozēts, ka pēc grupu turnīra izspēles spēcīgākās sešinieku komandas automātiski iekļūs finālčetrinieka sacensībās, bet grupu otrās un trešās vienības sērijā līdz divām uzvarām izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Kā ziņots, uz vietu VBL turnīrā pretendēja vēl divi Latvijas klubi "Ventspils" un "Barons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!