Foto: DELFI
"VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis pēc nepārliecinošās uzvaras "MasterCard" Baltijas Basketbola līgā pār "Valmieras" komandu pauda gandarījumu par panākumu, taču kritiski vērtēja savu spēlētāju sniegumu.

Foto galerija

Atgādinām, ka ievērojami pastiprinātais "VEF Rīga", kas izvirzījis augstus mērķus sezonā, BBL pirmajā spēlē savā laukumā tikai ar 59:44 pieveica "Valmieru", kas maču aizvadīja tikai ar septiņiem spēlētājiem.

"Ar rezultātu esmu apmierināts, bet ar spēles kvalitāti gan nē. Nenospēlējām skaisti, un tas mani sadusmoja. Jāatzīst, ka mēs speciāli negatavojāmies šai spēlei, treniņi ir divreiz dienā, slodze liela, tāpēc arī fiziski varbūt neizskatījāmies vel pietiekami labi. Gatavojamies VTB līgai un Eirokausiem, taču tas nav attaisnojums," teica Kurtinaitis. "Visu cieņu "Valmierai" – mēs gan kontrolējām spēles gaitu, taču viņi cīnījās līdz galam un tas ir atzīstami."

"Nepatika, ka pie mūsu groza pretinieks izcīnīja 15 bumbas, ari 19 kļūdas ir stipri pa daudz. Taču vēlreiz uzsvēršu, ka ar rezultātu esmu apmierināts, taču šīs problēmas...," piebilda lietuvietis.

Kurtinaitis norādīja, ka ar savu atnākšanu cenšas mainīt basketbolistu psiholoģiju un nespēlēt pēc brazīliešu futbolistu principa – "mums iesit trīs vārtus, bet mēs gūstam par vieniem vārtiem vairāk". "Vairāk priecē 44 ielaistie punkti. Jā, uzbrukums nebija labs. Taču Eiropā vairs neiet cauri "skrien un met" stils, kas latviešiem patika. Jāspēlē ir no aizsardzības. Lietuvā mēs to izmainījām jau 1992.gadā, to gribu arī izmainīt šeit. Nav viegli, basketbolisti vēl to īsti nepieņem, bet ar laiku viss būs labi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!