Foto: F64
Latvijas kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis pēc uzvaras "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas spēlē pret Viļņas "Perlas" komandu trešdien asi kritizēja vienības ārzemniekus, uzsverot, ka ar viņiem jebkurā laikā var pārtraukt līgumsaistības.

Foto galerija

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "VEF Rīga" savā laukumā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 75:60 (20:9, 17:15, 21:22, 17:14).

BBL kopvērtējumā pēc šī mača "VEF Rīga" ar četrām uzvarām četrās spēlēs ieņem pirmo vietu, bet "Perlas" ar vienu panākumu trijos mačos atrodas septītajā pozīcijā.

Video: basketbols.eu

"Nebija viegla spēle. It kā kontrolējām tās gaitu, tomēr pretinieki neļāva nomierināties. Viņi nospēlēja labi, taču iespaidoja tas, ka viņi uz maču brauca 300 kilometrus. Tādā ziņā mums bija priekšrocības," aizvadītās spēles gaitu atcerējās Kurtinaitis.

Kurtinaitis atzina, ka aizvadītajā mačā labi nospēlēja latviešu spēlētāji, bet ārzemnieki - nē. "Tādi mums nav vajadzīgi. Pārbaudes spēlēs viņi bija labi, bet tagad netiek galā ar presingiem, kas tiek izdarīti gan no pretinieku, gan no treneru puses. Meklēsim citus spēlētājus."

"Gaidām, kas atbrīvosies no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), jo šobrīd katras NBA komandas treniņnometnē ir pa 22 spēlētājiem. Savukārt ULEB Eirolīgas vienības jau ir nokomplektētas. Piemēram, ar saspēles vadītāju Dereku Viljamsu varam katru dienu pārtraukt līgumu, ja vēlamies. Gaidījām no viņa citu līmeni," atzina Kurtinaitis.

Mačā pret "Perlas" komandu Viljamss 18 minūšu laikā guva tikai trīs punktus, Patriks Sanderss 12 ar pusi minūtēs izcēlās ar pieciem punktiem, bet salīdzinoši sekmīgāk nospēlēja Teilors Keins, kurš guva 13 punktus.

"Labi, ka neielaidām vairāk par 60 punktiem, tomēr nepieciešams uzlabot uzbrukumu. Tāpat pieļāvām daudz kļūdu. Sagatavošanās posmā daudz strādājām pie aizsardzības, tagad to nepieciešams sabalansēt pie uzbrukuma," piebilda Kurtinaitis.

Tāpat Kurtinaitis apstiprināja, ka viņam tika piedāvāts kļūt par pēdējo divu sezonu Lietuvas čempionvienības Viļņas "Lietuvos rytas" galveno treneri.

"Jā, man bija piedāvājums no "Lietuvos rytas", tomēr atbraucu šeit un citus variantus neapsvēru, jo smagi strādājām vasarā. Vēlos šo sezonu pabeigt, un nākamajā vasarā runāsim, jo man ir līgums pēc sistēmas 1+1. Pagaidām neredzu iemeslus, lai aizietu no "VEF Rīga" komandas," teica Kurtinaitis.

"Nospēlējām viduvēji un pieļāvām daudz nevajadzīgas kļūdas," pēc mača atzina "Perlas" komandas galvenais treneris, latviešu speciālists Roberts Štelmahers. "Slikti metām soda metienus. Bijām pietiekoši aktīvi, ko pierāda tas, ka izpildījām 30 soda metienus, tomēr slikti tos realizējām."

"Pieļāvām ļoti daudz kļūdu, iespējams, bijām sanervozējušies. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, galvenie spēlētāji ir palikuši arī šogad. Žēl, ka nesanāca ar komandu strādāt vasarā. Šī spēle neparādīja pareizo iespaidu par mūsu komandu. Iepriekšējam trenerim bija cita stratēģija, bet es ar spēlētājiem esmu strādājis tikai divas dienas," piebilda Štelmahers.

Video: basketbols.eu

Štelmahers "Perlas" galvenā trenera amatā atgriezās pirmdien pēc tam, kad par "Lietuvas rytas" jauno galveno treneri apstiprināja serbu Aleksandru Trifunoviču, bet par viņa palīgu kļuva bijušas Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris Darjus Maskoļūns.

Tikmēr "Perlas" komandas galvenā trenera amatu, kā jau prognozēts, zaudēja horvātu speciālists Ivans Sunara.

Jau vēstīts, ka Štelmahers jau pagājušajā sezonā ļoti veiksmīgi vadīja "Perlas" komandu.

"Perlas" komanda izcīnīja trešo vietu BBL "Challenge Cup" turnīrā, bet Lietuvas čempionātā iekļuva ceturtdaļfinālā, kur sērijā ar 0-2 zaudēja "Lietuvos rytas" vienībai.

Štelmahers pats vairākus gadus bijis "Lietuvos rytas" basketbolists.

Kā ziņots, iepriekš 43 gadus vecais Trifunovičs "Lietuvos rytas" komandā strādāja laikā no 2006. līdz 2008.gadam.

Trifunoviča vadībā Viļņas klubs 2007.gadā iekļuva ULEB kausa finālā un triumfēja BBL turnīrā, bet 2008.gadā "Lietuvos rytas" spēja iekļūt ULEB Eirolīgas otrajā posmā - TOP 16 turnīrā.

Kā ziņots, pagājušajā piektdienā no "Lietuvos rytas" galvenā trenera amata tika atlaists horvāts Dražens Anzulovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!