Foto: EPA/LETA
Bijušais Filadelfijas „76ers” uzbrucējs, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Alens Aiversons pārcelsies uz Eiropu un pārstāvēs Turcijas „Besiktas” komandu, vēsta NBA mājas lapa.

Aizvadītajā nedēļās nogalē tika panākta vienošanās starp klubu un spēlētāju, šonedēļ tiks parakstīts līgums un 8. novembrī Aiversons pievienosies savai jaunajai komandai. 35 gadus vecais basketbolists piekritis divu gadu līgumam par četriem miljoniem dolāru.

„Interese, kādu izrādīja turki ļauj mums būt ļoti, ļoti optimistiskiem,” izteicies Aiversona aģents Gerijs Mūrs. „Neredzu, kāpēc lai šis darījums nenotiktu. Paskatoties, kā Alans spēlē, ko viņš ir sasniedzis, es patiešām varu saprast, kāpēc Turcijas klubs tik ļoti priecājas par tāda spēlētāja iegūšanu savā komandā.”

Aiversons gan vēlējās turpināt spēlēt NBA, taču starpsezonas laikā ar viņu nav sazinājies neviens NBA klubs.

Ilggadējais Filadelfijas "76ers" līderis pērno sezonu uzsāka Memfisas "Grizzlies", kurā gan aizvadīja tikai trīs spēles. Vēlāk viņš atgriezās "76ers", taču martā ģimenes problēmu dēļ pārtrauca spēlēt.

1996.gada NBA draftā Aiversonu ar pirmo numuru izvēlējās "76ers". NBA karjeras laikā viņš ir guvis 24 368 punktus, kas ir 17. labākais rādītājs līgas vēsturē. 2001. gadā viņš palīdzēja "76ers" tikt līdz NBA finālam un toreiz viņš tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, taču ne reizi karjerā Aiversons nav kļuvis par NBA čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!