Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trešdien Slovēnijā zaudējuši vietējai „Union Olimpija” un uzzinājuši, ka Turcijas „Efes Pilsen” uzvarēja grieķu „Panathinaikos”, Maskavas CSKA zaudēja pēdējās cerības uz iekļūšanu FIBA Eirolīgas nākamajā kārtā.

Eirolīgas D grupā CSKA komanda uzvarējusi tikai divās no deviņām spēlēm un ieņem pēdējo, sesto vietu grupas kopvērtējumā, zaudējot jebkādas cerības uz iekļūšanu nākamajā kārtā. Grupas līderi ar sešām uzvarām deviņās spēlēs ir „Panathinaikos”, otrie ir Ļubļanas „Union Olimpija”, trešie – „Efes Pilsen” ar piecām uzvarām, bet ceturtie ir Milānas „Armani Jeans”.

Eirolīgā grupu turnīrā vēl ir atlikusi viena kārta, taču CSKA pat teorētiski vairs nevar iekļūt 1/16 finālā, kas ar Maskavas klubu atgadījies pirmo reiz 14 gadu laikā, vēsta Krievijas prese. Pēdējos astoņus gadus pēc kārtas CSKA ir iekļuvuši Eiropas prestižākā basketbola turnīra „Final Four”.

Par iemeslu katastrofālajam CSKA sniegumam tiek minēts nu jau atlaistā serbu trenera Duško Vuijoševiča neveiksmīgais komandas sagatavošanas darbs pirms sezonas, un treneris tagad saņem skarbu kritiku medijos, kuri norāda, ka Vuijoševiča „izlieto” nav bijis pa spēkam „sasmelt” arī jaunajam CSKA trenerim Jevgeņijam Pašutinam. Tagad galvenais uzdevums komandai ir nekrist kaunā vismaz Krievijas čempionātā, raksta „Gazeta.ru”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!