Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumus arī otrajās FIBA Eirolīgas turnīra ceturtdaļfināla spēlēs piektdien piedzīvoja latvietes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce" un Guntas Baško pārstāvētā Polijas vienība Krakovas "Wisla Can-Pack", izstājoties no turpmākajām sacensībām.

"Fenerbahce" un Jēkabsones-Žogotas bijušā kluba Maskavas apgabala "Sparta&K" otrajā duelī Turcijas klubs izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 56:74 (16:20, 11:14, 10:22, 19:18).

Latviete šoreiz spēlēja 24 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot trīs no sešiem izpildītajiem divpunktu metieniem un abus soda metienus.

Tikmēr rezultatīvākās "Fenerbahce" komandā bija Esmeralda Tunslere, Nevrije Jilmaza un Ivana Matoviča, kuras guva pa 11 punktiem.

Savukārt "Sparta&K" vienības labā ar 22 punktiem izcēlās Epifānija Prinsa.

Kā ziņots, pirmajā mačā "Fenerbahce" piedzīvoja zaudējumu savā laukumā ar rezultātu 78:86. Sērijā līdz divām uzvarām "Sparta&K" uzvarēja ar 2-0.

Kā ziņots, Jēkabsone-Žogota līdz pat šī gada sākumam spēlēja tieši pēdējo trīs sezonu FIBA Eirolīgas čempionvienības "Sparta&K" sastāvā. Tomēr pašlaik tiek uzskatīts, ka "Fenerbahce" komanda ir spēcīgāka par pēdējā laikā novājināto "Sparta&K".

Tikmēr "Wisla Can-Pack" sērijā spēkojās ar Baško bijušo "Halcon Avenida" komandu no Spānijas, otrajā mačā piedzīvojot zaudējumu savā laukumā ar 60:72.

Šajā cīņā latviete spēlēja 23 minūtes un 11 sekundes, gūstot septiņus punktus. Baško realizēja vienu no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no trijiem tālmetieniem, kā arī abus soda metienus.

Tāpat Baško kontā bija divas atlēkušās bumbas un trīs personīgās piezīmes.

Uzvarētājām ar 15 punktiem izcēlās Anke de Monda, bet 14 punkti Alvas Torrensas rēķinā. Tikmēr "Wisla Can-Pack" vienībā rezultatīvākā ar 19 punktiem bija Jeļena Ļevčanka.

Šajā sērijā pirmajā mačā "Halcon Avenida" uzvarēja ar 87:70, kas divu spēļu summā deva panākumu ar 2-0.

LETA jau vēstīja, ka uzvaru pirmajā ceturtdaļfināla spēlē otrdien izcīnīja latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK, kas ar rezultātu 68:51 pārspēja Itālijas spēcīgāko komandu Taranto "Cras Basket".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!