Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rolands Freimanis uz mēnesi noslēdzis līgumu ar Spānijas elites grupas komandu Sansebastjanas "Lagun Aro GBC", kļūstot par trešo latviešu spēlētāju Eiropas spēcīgākajā līgā pēc Jāņa Blūma un Kristapa Valtera, vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

"Lagun Aro GBC" komanda ACB līgā četras kārtas pirms pamatturnīra beigām kopvērtējumā ieņem 14.vietu.

Sansebastjanas klubs līgumu Freimanim piedāvājis līdz sezonas beigām. Kalendārā vēl paredzētas četras spēles ACB čempionātā – gan ar līdergrupas vienībām "Barcelona" un "Caja Laboral", gan tabulas vidusdaļā esošo "Zaragoza", gan pastarīšiem "CB Granada", kā arī vēl daži mači zemāka līmeņa turnīros.

"Otrdien vēlu vakarā iebraucu, tagad pošos uz pirmo treniņu. Pēc tā paredzēta līguma parakstīšana. Par finansiālajiem noteikumiem īpaši neesmu interesējies – šādu iespēju esmu ar mieru izmantot vienalga par kādu naudu. Gribas paskatīties, ko varu izdarīt šādā līmenī. Protams, no tā, kā sevi parādīšu šajā mēnesī, lielā mērā būs atkarīgi piedāvājumi uz nākamo sezonu," saka Freimanis.

23 gadus vecais Freimanis šo sezonu pavadīja Spānijas otras spēcīgākās līgas LEB klubā "Lobe Huesca", kas pamatturnīrā ierindojās 15.vietā. Freimanis piedalījies 33 spēlēs, sakrādams pieklājīgu statistiku – vidēji spēlē laukumā aizvadītas 19 minūtes, gūti 9,8 punkti un izcīnītas 4,4 atlēkušās bumbas.

"Apkārtējie apgalvo, ka pirmajai sezonai LEB viss bija normāli, bet pats neesmu īsti apmierināts," atzīst basketbolists. "Bija gan piedzīvojumu, gan pārdzīvojumi. Treneris man laikam neticēja, tāpēc iznāca raustīšanās - vienā spēlē 30 minūtes, nākamajā – trīs. Nekādu pamatojumu nedzirdēju, tāpēc īsti nesapratu savu lomu komandā. Taču beigās statistika sanāca gluži laba. Un tagad vēl šis piedāvājums – tā ir lieliska iespēja pārbaudīt sevi. Un arī parādīt, ko varu."

Rolands Freimanis pārstāvējis Latviju Eiropas U-16, U-18, U-20 un pieaugušo čempionātos. Valstsvienībā debitējis 2009.gada 6.augustā. Aizvadījis 22 spēles, guvis 119 punktus, tai skaitā oficiālajos turnīros 8 spēles, 45 punkti. No 2007. līdz 2008.gadam spēlējis "ASK Rīga", 2009.gada sezonā - "VEF Rīga", pērn - "Qualat Cajasol" (Spānija, LEB2).

Jā zināms, Spānijas virslīgas čempionātā spēlē Latvijas basketbolisti Jānis Blūms un Kristaps Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!