Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola izlases treneri Ainārs Bagatskis un Agris Galvanovskis, izvērtējot piektdien gaidāmo izšķirošo LBL finālsērijas spēli starp "VEF Rīga" un BK "Ventspils", atzina, ka abām komandām ir vienādas izredzes iegūt čempionu titulu.

"Priekšroku nedodu nevienai komandai. Ventspilij mājas priekšrocības ir tikai nosacīti, jo šajā sērijā četras reizes jau uzvarējuši viesi," intervijā Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā teica Latvijas izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis. "Spēles iznākumu izšķirs dažādas nianses, šķietami sīkumi. Ļoti svarīgi, cik atlabuši būs "VEF Rīga" līderi. Piemēram, lai kādā stāvoklī laukumā izietu Hjūzs, viņš pat dažās minūtēs varētu dot labu impulsu komandai un, galvenais, mazliet atslogot Dairi Bertānu."

"Prognožu konkursā neiesaistos, manuprāt, izredzes ir 50:50," saka Agris Galvanovskis. "Komandas spēkos ir līdzvērtīgas, abas, protams, grib uzvarēt. Uzvarētāju noteiks nianses - kurš labāk tiks galā ar spriedzi, kura pusē nostāsies veiksme. Visi spēlētāji noguruši, tātad būs raksturu cīņa. Taktiskā ziņā komandas vienu otru ir izpētījušas, jaunus argumentus saskatīt grūti."

Abi treneri izcēla "VEF Rīga" spēlētāju Kasparu Bērziņu, kurš veiksmīgas spēles rezultātā var palīdzēt izšķirt mača iznākumu un titula likteni.

""Vefam" labs atspaids varētu būt Kaspars Bērziņš, ja viņš nospēlēs tā, kā trešajā mačā - agresīvi, daudzpusīgi un precīzi," norāda Bagatskis.

""VEF Rīga" varētu labāk izmantot Kasparu Bērziņu, kurš var gan trāpīt no distances, gan agresīvi nospēlēt ar muguru pret grozu," Bagatskim piekrīt Galvanovskis. "Pusfināla sērijas laikā mēs Liepājā viņu uzskatījām par pretinieku bīstamāko garo spēlētāju. Viņš ar savu auguma pārsvaru varētu sagādāt lielākas problēmas saviem pretspēlētājiem, nodrošinot lielāku spiedienu uz groza apakšu. Taču varbūt ir kādi iemesli, kas liedz šādu iespēju izmantot - no malas grūti spriest."

Jau ziņots, ka piektdien notiks Latvijas Basketbola līgas finālsērijas izšķirošā, septītā spēle, kurā tiks noskaidrots, kurš klubs kļūs par šāgada Latvijas čempionu – "VEF Rīga" vai BK "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!