Zaudējumu pirmajā Spānijas basketbola čempionāta finālspēlē piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Jāņa Blūma pārstāvētā Bilbao "Bizkaia Basket" komanda, kas ar rezultātu 64:74 izbraukumā piekāpās Barselonas "Regal" komandai.

Aizvadītajā mačā Blūms laukumā pavadīja 14 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu metienu un vienu no trijiem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja trīs personīgās piezīmes, cīņu noslēdzot ar diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Bizkaia Basket" komandā ar 12 gūtajiem punktiem bija Kriss Vorens, bet "Regal" komandas labā 24 punktus guva Erazems Lorbeks, kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Sērijā līdz trijām uzvarām "Regal" izvirzījās vadībā ar rezultātu 1-0. Nākamā spēle notiks sestdien Bilbao.

Jau vēstīts, ka "Bizkaia Basket" ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 uzvarēja spēcīgo Valensijas "Power Electronics" vienību, bet Kristapa Valtera pārstāvētā "Fuenlabrada" komanda ar 0-2 piekāpās Madrides "Real" vienībai.

Savukārt pusfinālā Bilbao klubs ar 3-1 pieveica šogad prestižākā Eiropas klubu turnīra - ULEB Eirolīgas - finālčetriniekā iekļuvušo Madrides "Real" vienību.

Gan "Power Electronics", gan "Real", gan "Regal" ir spēcīgākā Eiropas klubu turnīra - ULEB Eirolīgas - pastāvīgas dalībnieces.

Kā ziņots, regulārajā čempionātā "Bizkaia Basket" ar 21 uzvaru 34 mačos ieņēma sesto pozīciju, "Fuenlabrada" ar 20 panākumiem ierindojās septītajā vietā, savukārt Sansebastjanas "Lagun Aro", kurā sezonu noslēdza latvietis Rolands Freimanis, ar 12 uzvarām ieņēma 14.vietu 18 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!