Foto: F64
Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" VTB līgas spēlē savā laukumā ar rezultātu 68:60 (13:24, 17:14, 14:16, 24:6) pārspēja Ukrainas komandu Kijevas "Budiveļņik".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kristaps Janičenoks, 14 punktus sameta Kortnijs Simss, bet 11 punktus guva Dairis Bertāns.

Tikmēr "Budiveļņik" komandā rezultatīvākais bija bijušais "VEF Rīga" spēlētājs Artjoms Parauhauskis, kurš guva 14 punktus.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā un pēc spēlētām četrām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 10:10, tomēr nākamajās minūtēs viesi veica 12:2 izrāvienu, izvirzoties pārliecinošā vadībā, bet ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 24:13.

Otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" sāka spēlēt veiksmīgām un pirmajās minūtēs rezultātu pārsvaru samazināja līdz 21:26 un turpināja tuvoties saviem pretiniekiem. Tomēr arī šoreiz izskaņā veiksmīgāk spēlēja "Budiveļņik" un puslaiks noslēdzās ar rezultātu 30:38 mājiniekiem par sliktu.

Otrais puslaiks iesākās līdzīgā cīņā un komandas apmainījās ar punktu guvumiem, taču rezultāta starpība būtiski nemainījās un "VEF Rīga" nespēja pietuvoties "Budiveļņik" vienībai. Pēc spēlētām trīs ceturtdaļām rezultāts bija 54:44.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā "VEF Rīga" spēlētāji Sandis Valters un Antans Kavaļausks guva pa trīs punktiem, rezultāta starpību samazinot līdz četriem punktiem (50:54). Tūlīt jau Tailers Keins guva vēl divus punktus, bet nākamajā uzbrukumā Kavaļauks guva divus punktus ar sodu un rīdzinieki izvirzījās minimālā vadībā. Līdzīgā cīņā trīs minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija neizšķirts 58:58 un turpinājumā vienības apmainījās gūtiem punktiem. Īstajā brīdī piecus punktus pēc kārtas guva Kristaps Janičenoks, kas cementēja "VEF Rīga" uzvaru šajā mačā, taču cīņa noslēdzās ar 68:60.

"VEF Rīga" komanda VTB līgas A grupas kopvērtējumā ar trīs uzvarām sešās spēlēs pakāpās uz trešo pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!