Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijā labi zināmais basketbola treneris Varis Krūmiņš otrdien ieradies Igaunijas pilsētā Valgā, lai parakstītu līgumu par turienes čempionāta pašreizējās pastarītes "Korvpallikool" trenēšanu.

Krūmiņa pēdējā darba pieredze ar vīriešu basketbola komandu bija pagājušajā sezonā, kad viņš vadīja toreizējo Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas komandu "Zemgale". Pēc sezonas "Zemgales" vietu LBL pirmajā divīzijā ieņēma jaunizveidotā komanda "Jelgava", kuras sistēmā Krūmiņš darbu neturpināja.

"Ja arī bija kaut kādi solījumi, tad tie tā arī palika tikai šādā formā. Līdz ar to kopš tā brīža līdz šodienai man nav bijusi pastāvīga darba vieta nopietnā komandā. Strādāju sporta skolā ar bērniem, mazliet piepalīdzēju Olainē ar basketbolistu audzināšanu, taču, ja man ir parādījusies iespēja atkal strādāt ar vīriešu komandu, tā jāizmanto," pastāstīja Krūmiņš, atklājot, ka viņš jau ieradies Valgā, kur plānots parakstīt līgumu ar termiņu 1+1 gads.

Pašlaik Igaunijas čempionātā "Korvpallikool" komanda, kur kapteiņa funkcijas pilda latvietis Edgars Čunda, ar vienu uzvaru 11 spēlēs ieņem kopvērtējuma pēdējo, astoto, vietu.

"Pie tā, lai komandu paceltu no pēdējās vietas, būs krietni jāpiestrādā, taču vienībā, raugoties no veselības stāvokļa, ir kādi astoņi spēlētāji, ar kuriem droši var strādāt un kuri var spēlēt salīdzinoši augstā līmenī," prieku par kluba iespējām neslēpa Krūmiņš. "Ir pieredzējuši spēlētāji, ir arī labi jaunie basketbolisti. Svarīgi, ka kluba vadība ir ar ambīcijām. Ir doma nākamā gada sākumā pastiprināt sastāvu un līdz ar to iesaistīties cīņā par iekļūšanu čempionāta izslēgšanas spēlēs. Pēc tam, skatoties uz kluba iespējām, ir arī pamatotas cerības iesaistīties cīņā par medaļām."

"Komandai ir potenciāls, taču ar visu turienes situāciju vēl līdz galam jāiepazīstas," piebilda Krūmiņš, atklājot, ka bez pastāvīga trenera vienība atradusies mēnesi, bet šajā laikā trenera funkcijas daļēji pildījis Čunda.

Kā zināms, Krūmiņš "Zemgales" komandu vadīja kopš tās dibināšanas 2007.gadā, bet pēc pagājušās sezonas darba attiecības ar viņu tika pārtrauktas ar starpnieku palīdzību.

Tāpat Krūmiņš vadījis dažādu vecumu Latvijas jauniešu izlases, 2007.gadā U-18 valstsvienību aizvedot līdz trešajai vietai Eiropas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!