Foto: DELFI.ee
Zaudējumu VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlē trešdien piedzīvoja latvieša Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev/Cramo", kas A apakšgrupas mačā ar 69:92 (20:27, 17:15, 13:23, 19:27) savā laukumā piekāpās Krievijas klubam "Ņižņij Novgorod".

Šķēle laukumā pavadīja 19 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot četrus no astoņiem divpunktu metieniem, bet garām grozam raidīja visus trīs izpildītos tālmetienus.

Tāpat latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izpildīja divas rezultatīvas piespēles, cīņu noslēdzot ar sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Kalev/Cramo" vienībā ar 12 gūtajiem punktiem bija senegālietis Bamba Fols, bet "Ņižņij Novgorod" labā 19 punktus guva poļu uzbrucējs Mihals Ignerskis.

Nākamajā VBL mačā "Ņižņij Novgorod" basketbolisti piektdien izbraukumā spēkosies ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga".

Šobrīd A apakšgrupas kopvērtējumā "Ņižņij Novgorod" ar četrām uzvarām deviņās spēlēs ieņem sesto vietu, bet "Kalev/Cramo" komanda ar desmit mačos izcīnītu vienu panākumu atrodas pēdējā, devītajā, vietā.

Šīs grupas līderpozīcijā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Maskavas apgabala "Himki" komanda no Krievijas, ko vada bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis, bet "VEF Rīga" ar piecām uzvarām astoņās spēlēs ieņem trešo vietu grupā.

Tikmēr B grupas līderpozīcijā pašlaik ar septiņiem panākumiem astoņās spēlēs atrodas latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", taču tāda pati uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī Krievijas čempionvienībai Maskavas CSKA.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!