Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas komanda "Ventspils" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas regulārā čempionāta pēdējā spēlē sestdien savā laukumā ar rezultātu 84:72 (18:9, 22:23, 19:19, 25:21) pieveica Lietuvas klubu Ķēdaiņu "Triobet".

Latvijas kluba rindās rezultatīvākais bija Mamadi Diane, kurš guva 20 punktus, bet pa 16 punktiem iekrāja Džamars Jangs un Rolands Zaķis.

Savukārt "Triobet" komandas labā 18 punktus guva Vītauts Sulskis.

Abām komandām šī bija otrā spēkošanās reize šajā sezonā. Pirmajā tikšanās reizē Lietuvā "Ventspils" svinēja panākumu ar rezultātu 84:74.

BBL elites divīzijas regulāro čempionātu "Ventspils" noslēdza ar 12 uzvarām 20 spēlēs, kas kopvērtējumā ļāva ieņemt trešo vietu. Savukārt "Triobet" ar desmit panākumiem 20 mačos ieņēma septīto pozīciju.

Uzvaru regulārajā čempionātā ar 16 uzvarām 20 spēlēs izcīnīja Lietuvas klubs "Šiauliai", taču tāda pati uzvaru un zaudējumu attiecība bija arī Krievijas komandai Ļubercu "Triumf", kas ierindojās otrajā pozīcijā. Zīmīgi, ka tieši šīs abas komandas savā starpā tiksies arī ceturtdaļfinālā.

Savukārt otrs Latvijas klubs "Liepājas Lauvas" ar trim panākumiem 20 cīņās ierindojās pēdējā, 11.pozīcijā.

Kā ziņots, šajā sezonā elites divīzijas pamatturnīrā piedalījās 11 komandas, debitējot arī "Triumf", bet no izslēgšanas spēļu kārtas sacensībās iesaistīsies trīs komandas - Latvijas čempioni "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas".

Turnīra ceturtdaļfinālā "VEF Rīga" spēkosies ar latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev/Cramo", bet "Ventspils" tiksies ar "Lietuvos rytas" basketbolistiem.

Tikmēr vēl vienā ceturtdaļfināla duelī "Žalgiris" samēros spēkus ar citu Lietuvas klubu Prienu "Rūdupis".

Ceturtdaļfinālā cīņa ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!