Foto: LETA

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" otrdien FIBA Izaicinājuma kausa apakšgrupas spēlē ar rezultātu 89:74 (26:16, 19:18, 15:23, 29:17) izbraukumā pieveica Somijas komandu Tamperes "Pyrinto".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 gūtajiem punktiem bija Ronalds Zaķis, bet Mārtiņš Meiers pievienoja 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbās. Vēl ar 13 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Folerins Kempbels. Savukārt "Pyrinto" komandā 31 punktu guva Kenets Lavs.

Spēles rezultātu ar tālmetienu atklāja "Ventspils" spēlētājs Donalds Simss, un Latvijas komanda sāka iekrāt pārsvaru. Pirmās ceturtdaļas izskaņā Mārtiņš Laksa, Zaķis un Bērziņš realizēja tālmetienus, kas palīdzēja ventspilniekiem pēc pirmajām desmit minūtēm būt vadībā ar 26:16. Otrās ceturtdaļas pirmajās trīs minūtēs Zaķis turpināja spēlēt teicami, izmantojot visas savas iespējas un panākot "Ventspils" komandai 16 punktu pārsvaru (37:21). Tālāk vienības spēlēja ļoti rezultatīvi, bet rezultāta starpību nedaudz samazināja mājinieki. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 45:34.

"Ventspils" komandai līdz trešās ceturtdaļas septītajai minūtei izdevās atrauties, panākot 19 punktu pārsvaru (60:41), bet tad nepilnas piecas minūtes dažādu paviršību dēļ neizdevās gūt punktus, un "Pyrinto" komandai izdevās panākt neizšķirtu - 60:60. Ceturtās ceturtdaļas turpinājumā Somijas klubs izvirzījās vadībā, bet ne uz ilgi laiku, jo Bērziņš atguva vadību Latvijas vienībai, bet tad atkal izdevās atjaunot drošāku pārsvaru. Pēdējās minūtēs punkti galvenokārt tika gūti no soda metienu līnijas, un "Ventspils" tomēr spēja uzvarēt šajā mačā.

Atgādinām, ka pirmajā turnīra mačā "Ventspils" ar 72:68 smagā cīņā pieveica Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas klubu Norčēpingas "Dolphins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!