Foto: AFI
Trešo uzvaru trīs Eiropas kausa turnīra basketbolā apakšgrupu sacensību pirmā apļa spēlēs trešdien izcīnīja latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak".

Aizvadītajā G apakšgrupas trešās kārtas cīņā "Spartak" savā laukumā ar rezultātu 89:71 (26:23, 22:18, 24:17, 17:13) uzvarēja Ulmas "Ratiopharm" basketbolistus no Vācijas.

Strēlnieks šoreiz laukumā pavadīja 18 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot divus no trim divpunktu metieniem. Neprecīzi tikmēr bija visi četri latvieša veiktie tālmetieni.

Vēl Strēlnieka kontā ir sešas rezultatīvas piespēles, kas bija otrais labākais rādītājs komandā, kā arī viena piezīme un četri efektivitātes koeficienta punkti.

Ar 24 gūtiem punktiem "Spartak" komandā izcēlās amerikānis Džošua Kārters, bet Ulmas kluba labā pa 14 punktiem guva amerikāņi Alans Rejs un Deins Votss.

Cita šīs grupas trešās kārtas spēlē otrdien Francijas komanda Šolē "Cholet Basket" ar 95:90 izbraukumā uzvarēja Horvātijas vienību Zagrebas "Cibona".
Pēc trim kārtām G apakšgrupā pirmo vietu ar trim uzvarām ieņem "Spartak", "Ratiopharm" kontā divi panākumi, "Cholet Basket" komanda tikusi pie vienas uzvaras, bet "Cibona" basketbolisti piedzīvojuši zaudējumus visās trīs aizvadītajā cīņās.

Eiropas kausa pirmā posma spēles notiks līdz 12.decembrim.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "TOP 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!