Foto: F64
Kārtējo zaudējumu ULEB Eirolīgas turnīra spēlē ceturtdien piedzīvoja latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan", kas ar rezultātu 61:78 (22:23, 14:25, 12:13, 13:17) izbraukumā piekāpās Krievijas spēcīgākajai komandai Maskavas CSKA.

Bertāns laukumā pavadīja 24 minūtes, kuru laikā guva divus punktus, cīņas izskaņā realizējot vienīgo izpildīto divpunktu metienu. Savukārt grozam garām viņš aizmeta trīs tālmetienus un divus soda metienus.

Vēl latvietis šajā cīņā izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra divas pretinieku piespēles, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja četras piezīmes, kas viņam deva -4 efektivitātes koeficienta punktus.

Laikā kamēr Bertāns atradās laukumā, "Partizan" vienība ielaida par 21 punktu vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Rezultatīvākie "Partizan" vienībā bija Vladimirs Lučičs un Dragans Milosavļevičs, kuri guva pa 12 punktiem. Savukārt CSKA komandai ar 14 punktiem palīdzēja Sonijs Vīmss.

Vēl D grupas septītās kārtas mačos ceturtdienas vakarā latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Lietuvas komanda Viļņas "Lietuvos rytas" izbraukumā sacentīsies ar Spānijas vienību Barselonas "Regal", bet piektdien Turcijas vienība Stambulas "Bešiktaš" uzņems Vācijas komandu "Brose Basets" no Bambergas.

"Regal" ir līdz šim vienīgā komanda, kas jau garantējusi vietu nākamajā posmā - tās kontā ir sešas uzvaras sešās spēlēs. Otrajā vietā ar sešiem panākumiem septiņos mačos ir CSKA komanda, kurai ar trim panākumiem seko "Bešiktaš''. "Brose Baskets" kontā ir divas uzvaras, bet "Lietuvos rytas" un "Partizan" vienības izcīnījušas pa vienam panākumam.

ULEB Eirolīgas apakšgrupu sacensībās 24 komandas sadalītas četrās grupās un aizvadīs divu apļu turnīru, katras grupas pirmo četru vietu ieguvējiem iekļūstot nākamajā posmā. Savukārt "Top 16" turnīrā līdzšinējo četru grupu vietā 16 komandas tiks sadalītas divās grupās pa astoņām vienībām katrā, turklāt komandu izvietojums pa grupām netiks noteikts izlozē, bet gan ar iepriekš saskaņotu kārtību. Arī šeit vienības sacentīsies divos apļos.

Katras grupas pirmo četru vietu ieguvēji iekļūs ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz trijām uzvarām tiks noskaidroti "Final Four" turnīra dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!