Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlē piektdien divu Latvijas komandu duelī "TTT Rīga" savā laukumā ar 99:60 (23:19, 29:14, 24:13, 23:14) uzvarēja "Latvijas Universitātes" (LU) vienību.

Uzvarētāju komandā punktus guva visas desmit mačam pieteiktās spēlētājas. Rezultatīvākā ar 24 punktiem bija Ieva Krastiņa, bet 22 punktus un 11 atlēkušās bumbas iekrāja Dita Rozenberga.

Savukārt LU vienības labā 14 punktus guva Anete Vorma, bet pa desmit punktiem iekrāja Rūta Putniņa un
Zane Neilande.

Čempionāta kopvērtējumā bez zaudējumiem turpina cīnīties Igaunijas čempiones Tallinas "Eclex" un Latvijas spēcīgākais klubs "Cēsis", kas aizvadījušas attiecīgi astoņas un septiņas spēles.

Trešā ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir "TTT Rīga", tai ar attiecīgi četrām uzvarām septiņās spēlēs un pieciem panākumiem astoņos mačos seko "TTT Rīga - Juniores" un RTU/"Merks" vienības, "Liepājas Papīrs" basketbolistes tikušas pie četrām uzvarām septiņos mačos un ieņem sesto vietu, bet LU izcīnījusi divas uzvaras septiņās cīņās, kas dod devīto pozīciju.

Tikmēr U-16 izlases spēlētājas uzvarējušas vienā no septiņām līdz šim aizvadītajām spēlēm, kas dod desmito pozīciju.

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!