Foto: F64
Latvijas basketbola komanda "Barons kvartāls" papildinājusi sastāvu ar Latvijas izlases centra spēlētāju Andreju Šeļakovu, apstiprināja komandas direktors Jānis Pormalis.

Šo sezonu 24 gadus vecais Šeļakovs sāka bez kluba, jo ilgstoši atveseļojās no savainojuma.

Pašlaik ārsti centra spēlētājam ir devuši atļauju aktīvi trenēties un spēlēt. Klubs ar Šeļakovu vienojušies, ka viņš laukumā atgriezīsies tieši šīs komandas rindās, bet labāka piedāvājuma gadījumā no kāda ārzemju kluba Šeļakova pārejai šķēršļi netiks likti.

Pormalis gan neizslēdza iespēju, ka Šeļakovs "Barons kvartāls" vienībā var pavadīt arī visu sezonu.

Šeļakovs savu pirmo maču komandas rindās aizvadīs jau ceturtdien, kad "Barons kvartāls" izbraukumā tiksies ar "Jelgavu".

Iespējams, ka šajā mačā "Barons kvartāls" rindās debitēs arī amerikānis Tailers Keins, kurš iepriekšējās divās sezonās kļuva par Latvijas čempionu "VEF Rīga" vienības sastāvā. Komandas papildinājums pašlaik vēl atrodas ceļā uz Rīgu.

Pormalis apstiprināja, ka ar Keinu līgums noslēgts līdz šīs sezonas beigām.

Šeļakovs pagājušo sezonu pavadīja Spānijas otrās līgas (LEB "Gold") komandā "Tarragona", bet vasaras izskaņā iespēju robežās, cīnoties ar savainojuma sekām, palīdzēja Latvijas izlasei kvalificēties nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Pērn Šeļakovs Latvijas izlases rindās startēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, sekmīgāko spēli aizvadot ar Izraēlu, kurā guva 14 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Kopš 2007.gada Šeļakovs spēlēja "VEF Rīga" komandā, aizpagājušajā sezonā palīdzot tai triumfēt Latvijas čempionātā.

Divkārtējā Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) augstākās līgas čempionātā atgriezusies pēc gada pārtraukuma. Šosezon LBL turnīrā Rīgas klubs ticis pie četrām uzvarām desmit spēlēs, kas ļauj atrasties kopvērtējuma devītajā vietā.

Šosezon "Barons kvartāls" spēlē arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) sacensībās, kurās pašlaik turpina cīņu par iekļūšanu otrajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!