Foto: DELFI
Uzvaras "Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra spēlēs svētdien izcīnīja "Ventspils", "Jelgavas" un "Barons kvartāls" komandas.

Viena no turnīra līdervienībām "Ventspils" izbraukumā ar 88:70 (21:27, 26:15, 28:6, 13:22) uzvarēja "Latvijas Universitātes" (LU) basketbolistus.

Pēc pirmā puslaika rīdziniekiem bija tikai piecu punktu deficīts, bet katastrofāli aizvadītā mača trešā ceturtdaļa izdzēsa cerības šajā mačā pacīnīties par uzvaru.

"Ventspils" komandā pieci basketbolisti pārsniedza desmit gūto punktu robežu, bet rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Jānis Timma, kurš groza tuvumā uzbruka ar izcilu precizitāti, realizējot visus septiņus divpunktu metienus. Vēl Timmas rēķinā arī desmit atlēkušās bumbas.

Tikmēr LU labā ar 30 punktiem rezultatīvākais bija vienības ierastais līderis Žanis Peiners.

Zemgales Olimpiskajā centrā "Jelgavas" basketbolisti izcīnīja savu piekto uzvaru turnīrā ar rezultātu 93:86 (23:18, 27:20, 22:26, 21:22) uzvarot "Jēkabpils" basketbolistus.

Mājinieku rindās rezultatīvākais bija Andris Justovičs, kurš guva 22 punktus. Jēkabpils komandas rindās ar 20 punktiem rezultatīvākais bija amerikānis Pīdžejs Hils, bet zem groziem produktīvākais bija Jurijs Aleksejevs ar 11 atlēkušajām bumbām.

Citā mačā divkārtējie LBL čempioni "Barons kvartāls" izbraukumā ar 97:86 (26:24, 24:20, 17:22, 30:20) pārspēja biznesa augstskolas "Turība" basketbolistus.

Jāatzīmē, ka šī bija otrā spēle, kurā "Barons kvartāls" sastāvā uz laukuma izgāja Andrejs Šeļakovs un amerikānis Tailers Keins.

Tieši Keins arī kļuva par savas komandas un visa mača rezultatīvāko spēlētāju. Bijušā Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" leģionāra kontā 23 punkti un deviņas atlēkušas bumbas. Šeļakovs tikmēr mača protokolā atzīmējās ar desmit punktiem, piecām izcīnītām bumbām zem groziem un piecām personīgajām piezīmēm.

"Turības" sastāvā rezultatīvākais bija Kārlis Apsītis ar 21 gūtu punktu.

LBL kopvērtējuma augšgalā ar sešām uzvarām septiņās spēlēs tagad atrodas "Ventspils" basketbolisti, čempionvienība "VEF Rīga" ir otrā ar pieciem panākumiem sešās cīņās, bet "Valmiera" ar desmit panākumiem 13 cīņās ieņem trešo pozīciju.

Ceturto vietu ar septiņām uzvarām 13 cīņās ieņem LU, "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda ar septiņiem panākumiem 13 mačos atrodas pozīciju zemāk, bet sesto vietu ar sešām uzvarām 12 spēlēs ieņem "Barons kvartāls". Tikmēr ar sešām uzvarām 13 mačos septīto vietu ieņem "Jēkabpils" basketbolisti, "Jelgavas" vienības kontā ir pieci panākumi 12 spēlēs, bet "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti uzvarējuši četrās no desmit spēlēm.

"Turība" ar trim panākumiem 13 mačos ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara astoņās spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!