Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" pēdējā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) grupu turnīra pirmā apļa spēlē pirmdien ar rezultātu 72:77 (26:22, 15:18, 17:15, 14:22) sīvā cīņā savā laukumā piekāpās "Lokomotiv-Kubaņ" komandai no Krievijas.

Rezultatīvākais "VEF Rīga" komandā ar 24 gūtajiem punktiem bija Ērls Roulends, bet neviens cits rīdzinieku spēlētājs nespēja samest vismaz desmit punktus.

Savukārt "Lokomotiv-Kubaņ" komandā ar 21 punktu un deviņām rezultatīvām piespēlēm labākais bija Niks Kalatess, 17 punktus guva Deriks Brauns, bet ar 14 punktiem un 12 bumbām zem groziem izcēlās Alekss Maričs.

Spēle iesākās ar uzbrukuma basketbolu. Pirmās ceturtdaļas vidū "VEF Rīga" bija izvirzījusies vadībā ar 15:9, bet vēlāk pēc diviem Kaspara Bērziņa punktiem rezultāts kļuva arī 19:11. Viesi vēl pietuvojās līdz 18:21, bet pēc pirmās desmitminūtes mājinieki atradās vadībā ar 26:22. Jau pirmajā puslaikā viesiem ar 14 punktiem bija izcēlies Deriks Brauns.

Otrās ceturtdaļas sākumā "VEF Rīga" vēl panāca 28:22, tomēr drīz vien pēc kādreizējā "VEF Rīga" spēlētāja Maksima Šeleketo tālmetiena viesi pietuvojās līdz 27:28. Trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām "Lokomotiv-Kubaņ" vienība panāca izlīdzinājumu 34:34, bet turpinājumā pēc pārķertas bumbas Niks Kalatess jau izvirzīja vadībā viesus, kas vēlāk panāca arī 40:36.

Tomēr pašās puslaika beigās "VEF Rīga" nospēlēja apņēmīgi un sākumā panāca neizšķirtu un ar soda metienu arī ieguva vadību. Pēc tam, kad mājinieki pēdējā pretinieku uzbrukumā pārtvēra bumbu, viņiem bija iespēja arī nostiprināt vadību vēl vairāk, tomēr Bērziņš nerealizēja nevienu no diviem soda metieniem.

Trešā ceturtdaļa iesākās ar "Lokomotiv-Kubaņ" komandas pārsvaru, kas spēja gūt pirmos 11 punktus un izvirzījās vadībā ar 51:41. Tomēr nākamo trīs minūšu laikā jau desmit punktus pēc kārtas guva rīdzinieki, panākot neizšķirtu. Trešās ceturtdaļas beigās arī "VEF Rīga" atguva vadību un pirms pēdējām desmit minūtēm mājiniekiem bija trīs punktu pārsvars - 58:55.

Arī izšķirošā spēles ceturtdaļa turpinājās saspringtā cīņā un vairākkārt mainījās komanda, kas atradās vadībā. Īpaši rezultatīvi viesu rindās pēdējā ceturtdaļā spēlēja Kalatess, kurš guva astoņus savas komandas punktus pēc kārtas. Pēdējā minūtē pēc Kalatesa tālmetiena "VEF Rīga" jau nokļuva iedzinējos ar 68:73 un reāli pacīnīties par uzvaru vairs nespēja.

B apakšgrupas kopvērtējumā abām komandām tagad ir pa sešiem panākumiem deviņos mačos, kas dod trešo un ceturto vietu. Grupas līderi ar astoņiem panākumiem deviņās spēlēs ir Maskavas CSKA basketbolisti, bet "Žalgiris" ieņem otro vietu ar septiņām uzvarām astoņās cīņās.

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!