Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē sestdien biznesa augstskolas "Turība" komanda uzvarēja Latvijas U-18 izlasi.

Aizvadītajā mačā "Turība" tika pie panākuma izbraukumā ar rezultātu 82:73 (16:15, 14:23, 27:16, 25:19).

Uzvarētāju komandas labā 19 punktus guva Mārtiņš Vīņauds, 17 punktus iekrāja Kārlis Apsītis, bet Matīss Rudmiezis tika pie 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Tikmēr Latvijas U-18 valstsvienības rindās ar 15 gūtiem punktiem izcēlās Anžejs Pasečņiks un Kristaps Pļavnieks.

Latvijas U-18 valstsvienībai šī bija pirmā cīņa turnīra otrajā aplī.

Citā sestdienas spēlē "Jūrmala"/"Fēnikss" savu skatītāju priekšā Dubultu sākumskolā "Taurenītis" uzņems "Latvijas Universitāti" (LU).

LBL kopvērtējuma augšgalā pirmo vietu dala "VEF Rīga" un "Ventspils" basketbolisti, kuriem abiem ir pa deviņām uzvarām desmit spēlēs un noslēgtas cīņas pirmajā aplī. "Valmiera" ar 11 uzvarām 17 spēlēs ieņem trešo pozīciju.

Ceturtajā vietā ar desmit panākumiem 17 mačos atrodas "Barons kvartāls", bet piektā ar tikpat uzvarām 18 cīņās ir "Jēkabpils". Sestajā pozīcijā ir LU ar astoņiem panākumiem 17 spēlēs, bet septītā un astotā ar tādu pašu bilanci ir "Jelgava" un "Jūrmala"/"Fēnikss".

Iepriekšējo divu sezonu bronzas medaļnieki "Liepāja"/"Triobet" 18 spēlēs izcīnījuši sešus panākumus un ir devītie, bet "Turība" ar pieciem panākumiem 18 mačos ieņem desmito vietu. Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara 11 spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!