Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Jūrmala"/"Fēnikss" komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā trešdien "Jūrmala"/"Fēnikss" izbraukumā ar 88:84 (15:25, 22:17, 27:25, 24:17) uzvarēja "Jēkabpils" komandu.

Četras ar pusi minūtes pirms cīņas beigām viesi atradās iedzinējos ar 74:81, tomēr tad guva 12 punktus pēc kārtas, nodrošinot panākumu.

Uzvarētāju labā 22 punktus guva polis Mihals Hlebovickis, kura kontā arī desmit atlēkušās bumbas, 17 punktus un septiņas bumbas zem groziem iekrāja Rinalds Sirsniņš, bet 16 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Jurija Aleksejeva kontā.

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībā rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Atis Ozols, bet 14 punktus iekrāja Ervīns Jonāts.

Šī abām komandām bija ceturtā savstarpējā spēle šosezon. Pirmajās divās uzvaru izcīnīja jūrmalnieki, bet trešajā pie pirmā panākuma tika potenciāli spēcīgākā "Jēkabpils" vienība.

LBL kopvērtējumā pašlaik stabilu pirmo vietu ar 12 uzvarām 13 spēlēs ieņem čempionvienība "VEF Rīga" komanda, kurai ar 13 uzvarām 15 spēlēs seko "Ventspils". Tikmēr trešo vietu ieņem "Barons kvartāls" ar 17 panākumiem 26 spēlēs, tomēr tāda pati uzvaru un zaudējumu bilance ir arī "Jēkabpilij".

Piekto vietu ar 15 uzvarām 26 spēlēs ieņem "Valmiera", sestie ar 11 uzvarām 26 spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti, savukārt "Jelgava" ar desmit panākumiem 24 mačos atrodas septītajā pozīcijā.

"Latvijas Universitātes" (LU) kontā tikmēr ir 11 uzvaras 27 cīņās, bet "Liepāja"/"Triobet" kontā desmit panākumi 26 mačos. Desmito vietu ieņem biznesa augstskola "Turība" ar astoņām uzvarām 26 cīņās, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 15 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!