Foto: DELFI

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota pārtrauc spēlēt valstsvienībā, ziņo "FIBA Europe" mājas lapa.

"Es vairs nespēlēju izlasē, līdz ar to man tagad būtu jāaiziet no komandas," saka sportiste. "Ir ļoti skumji to paziņot, jo mana pēdējā spēle valstvienībā bija 2009. gada Eiropas čempionātā Rīgā. Es esmu ļoti lepna par mūsu komandu, un tieši tāpēc aiziet ir tik sāpīgi."

"Ceru, ka jaunās spēlētājas šovasar parādīs labu spēli [Eiropas čempionātā]," novēl pieredzējusī basketboliste. "Būtu labi, ja Latvijas izlase atgrieztos līderu vidū."

29 gadus vecā Jēkabsone-Žogota, kura savulaik tika atzīta par Eiropas labāko basketbolisti, šosezon pārstāv Krievijas klubu "UGMK", kura sastāvā šosezon uzvarēja prestižākajā sieviešu basketbola turnīrā, FIBA Eirolīgā.

Jau ziņojām, ka Jēbaksone-Žogota arī šogad atteicās palīdzēt Latvijas izlasei Eiropas čempionātā, aizbildinoties ar neseno traumu un lielo slodzi klubā.

No Latvijas valstsvienības iepriekš aizgājušas vairākas vadošās spēlētājas, ieskaitot Zani Tamani, Ievu Kubliņu un Guntu Baško-Melnbārdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!