Foto: F64
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sēriju pirmajās spēlēs trešdien pie uzvarām tika "Latvijas Universitātes" (LU) un "Barons kvartāls" komandas.

Ceturtdaļfināla sērijā pie dramatiskas uzvaras pirmajā mačā LU komanda tika izbraukumā pret "Valmieru", esot pārāki pagarinājumā ar 94:93 (27:18, 7:14, 29:29, 17:19, 14:13).

Šī cīņa punkts punktā ritēja kopš otrā puslaika sākuma. Spēles beigu daļā ilgstoši nelielu vadību spēja saglabāt LU komanda, bet 50 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 77:77. Ar precīzu tālmetienu trīs punktu pārsvaru viesiem 36 sekundes pirms spēles beigām dāvāja Harijs Rubenis, bet 15 sekundes vēlāk ar to pašu atbildēja Jānis Kaufmanis.

Līdzīgi aizraujoši cīņa ritēja arī pagarinājumā, kad minūti pirms tā beigām LU atradās vadībā ar 90:87. Agnis Čavars drīz vien ar precīzu tālmetienu atkal panāca neizšķirtu, bet desmit sekundes pirms pagarinājuma beigām mājiniekiem viena punkta pārsvaru ar precīzu soda metienu dāvāja Raimonds Gabrāns. LU komanda uz to atbildēja ar Kristapa Dārgā diviem gūtajiem punktiem sešas sekundes pirms pagarinājuma beigām, bet Gabrāna pēdējās sekundes tālmetiens bija neprecīzs.

LU vienības labā 35 punktus guva tās līderis Žanis Peiners, bet pie 22 punktiem tika Mārcis Vītols. Savukārt valmieriešu rindās ar 35 gūtajiem punktiem izcēlās Kaufmanis, bet 19 punkti Jāņa Bērziņa kontā.

"Valmieras" un LU komandas LBL ceturtdaļfinālā tiekas otro gadu pēc kārtas. Pērn LU samērā negaidīti sērijā uzvarēja ar rezultātu 2-1. Turpinājumā LU basketbolisti pusfinālā piekāpās "VEF Rīga" komandai, bet sērijā par trešo vietu atzina arī "Liepājas Lauvu" pārākumu.

Šosezon LBL regulārajā čempionātā abas komandas savā starpā tikās četros mačos, pirmajās trijās reizēs uzvarot valmieriešiem, bet pēdējā cīņā, kas risinājās marta sākumā, triumfējot LU basketbolistiem.

Regulārās sezonas noslēgumā "Valmiera" ar 22 uzvarām 34 mačos izcīnīja trešo vietu, bet LU komanda ar 16 panākumiem palika sestajā vietā.

Šī pāra uzvarētāja pusfināla sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies ar regulārajā sezonā otro vietu izcīnījušo šīs sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionvienību "Ventspils".

Tikmēr "Barons kvartāls" aizvadītajā ceturtdaļfināla pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 74:61 (11:16, 22:17, 21:18, 20:10) uzvarēja "Jēkabpils" komandu.

Šīs spēles ceturto ceturtdaļu laukuma saimnieki sāka ar trīs punktu pārsvaru, kuru izkaroja vien pēdējās trešās ceturtdaļas sekundēs. Tomēr piecas minūtes pirms mača beigām "Barons kvartāls" izdevās tikt pie desmit punktu pārsvara, ko mājinieki atlikušajā laikā nosargāja.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija amerikānis Tailers Keins, kura kontā arī 12 atlēkušās bumbas, bet 14 punktus iekrāja Māris Gulbis. Tikmēr "Jēkabpils" labā 15 punktus guva Oskars Virsis.

"Barons kvartāls" ir divkārtēja LBL čempionvienība, bet "Jēkabpils" klubs tika izveidots tikai pirms šīs sezonas, turklāt tajā spēlē ne tikai vairāki bijušie Rīgas kluba basketbolisti, bet to vada arī bijušais "baronu" galvenais treneris Edgars Teteris.

Šīs vienības regulārajā sezonā savā starpā sacentās četras reizes, pirmajos divos mačos uzvarot jēkabpiliešiem, bet otrajos divos - "Barons kvartāls" komandai. Turklāt pēdējais no vienību mačiem risinājās vēl pagājušajā svētdienā, kad "Barons kvartāls" basketbolisti izbraukumā bija pārāki ar 86:79.

Tieši pateicoties panākumam pēdējā savstarpējā spēlē, "Barons kvartāls" regulāro sezonu noslēdza ceturtajā vietā ar 21 panākumu 34 mačos, bet "Jēkabpils" ar 19 uzvarām izcīnīja piekto vietu.

Šī dueļa uzvarētājs pusfinālā sacentīsies ar valsts čempioni "VEF Rīga".

Pusfināla sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. Otrie mači tiks aizvadīti sestdien.

Kā ziņots, tā kā "VEF Rīga" komandai maijā gaidāms starts arī VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) izslēgšanas spēlēs, vienības vadība vēlējās mainīt LBL izslēgšanas spēļu norises kārtību. Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde lēmusi, ka LBL finālsērija atbilstoši nolikumam ritēs līdz četrām uzvarām, tomēr tā varētu iestiepties jūnijā, lai arī nolikums paredz fināla izspēlēšanu līdz 31.maijam.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!