Foto: LETA

Basketbola kluba "VEF Rīga" amerikāņu centra spēlētājs Džastins Hemiltons intervijā komandas mājaslapā atklājis, ka Rīgā jūtas lieliski un izbauda šeit pavadīto laiku.

"Komandā esmu iejuties labi, un pārējie spēlētāji mani ir pieņēmuši, turklāt Rīga ir skaista pilsēta," uzskata 22 gadus vecais Hemiltons, kurš klubam pievienojās janvārī.

Intervijā spēlētājs atklāja, ka iepriekšējo komandu Zagrebas "Cibona" no Horvātijas pametis finansiālu apsvērumu dēļ.

"Viņiem radās problēmas ar saistību izpildi, tādēļ izlēmu klubu pamest. Pirms to darīju, sazinājos ar savu aģentu, kura viens no klientiem ir "VEF" uzbrucējs Vils Denjelss. No viņa saņēmu labākās atsauksmes un uzzināju, ka tā ir lieliska vieta, kur spēlēt, jo tā ir laba organizācija un spēcīga komanda" izteicies Hemiltons. "Man nav problēmu ar to, ka esmu šeit jaunākais spēlētājs, jo labprāt pēc padoma griežos pie kāda no pieredzējušajiem basketbolistiem."

"Manuprāt, labākais, ko dodu komandai, ir enerģija un cenšanās darīt visu pēc labākās sirdsapziņas. Taču viss ir atkarīgs no galvenā trenera Ramūna Butauta, jo protu diezgan labi mest arī no distances, taču šajā komandā to īsti nav vajadzības darīt, jo mums ir pietiekami daudz labu snaiperu," uzskata basketbolists.

Pagājušā gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā Hemiltonu otrajā kārtā ar 45.numuru izvēlējās līgas čempionvienība Miami "Heat". Ar šo komandu viņš sazinās vēl joprojām.

"Bija iespēja ar viņiem parakstīt līgumu, taču tas nebūtu garantētais. Vienojāmies, ka vispirms labāk uzspēlēt kur citur, lai iegūtu pieredzi un progresētu vēl vairāk. Pēc šīs sezonas atkal došos uz Maiami un piedalīšos NBA Vasaras līgā. "Heat" zina, ka spēlēju Rīgā, jo regulāri sazināmies ar elektroniskā pasta starpniecību. Šādi viņi man dod padomus, pie kā vajadzētu piestrādāt," izteicies amerikānis.

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs Hemiltons šosezon vidēji ik mačā gūst 20,2 punktus un izcīna 9,5 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!