Foto: DELFI
Uzvaru Krievijas sieviešu basketbola čempionāta finālsērijas trešajā mačā sestdien izcīnīja latvietes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Jekaterinburgas UGMK komanda, tādējādi otro gadu pēc kārtas ar latvieti sastāvā kļūstot par valsts čempionēm.

Finālsērijas trešajā mačā UGMK izbraukumā ar rezultātu 84:68 uzvarēja Vidnojes "Sparta&K" vienību, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0.

Jēkabsone-Žogota, kura iepriekšējā sērijas mačā laukumā pavadīja tikai divas minūtes un 51 sekundi, šai spēlei nebija pieteikta.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā sestdienas mačā ar 23 gūtiem punktiem bija francūziete Sandrīne Grudā.

Jāizceļ, ka formāli latviete pērn pie Krievijas čempionāta medaļām netika, jo sezonas beigās traumas dēļ laukumā nedevās.

Citviet sēriju par čempionāta bronzas medaļām sestdien ar uzvaru noslēdza latvietes Zanes Tamanes pārstāvētā Orenburgas "Nadežda" komanda, kas izbraukumā ar 88:82 pagarinājumā uzvarēja Kurskas "Dinamo" basketbolistes un sērijā triumfēja ar 3-0.

Tamane laukumā pavadīja tikai divas minūtes un 23 sekundes, metienus pa grozu neveicot un statistikā neizceļoties.

Regulārā čempionāta kopvērtējumā čempionvienība UGMK ar 16 panākumiem 18 cīņās ieņēma pirmo vietu, bet "Nadežda" ar 13 panākumiem bija trešā.

Kamēr UGMK izslēgšanas spēlēs tā arī necieta zaudējumus, "Nadežda" basketbolistes pusfinālā atzina "Sparta&K" pārākumu.

Jau ziņots, ka marta izskaņā UGMK komanda triumfēja FIBA Eirolīgas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!