Foto: DELFI
Ar 11 punktiem otrajā Lietuvas basketbola čempionāta finālsērijas spēlē ceturtdien izcēlās latvietis Jānis Blūms, tomēr viņa pārstāvētā Viļņas "Lietuvos rytas" komanda nespēja tikt pie pirmā panākuma.

Lietuvas basketbola grandu duelī "Lietuvos rytas" ar rezultātu 71:77 savā laukumā piekāpās Kauņas "Žalgiris" basketbolistiem.

Blūms šoreiz laukumā pavadīja 22 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un nopelnīja trīs personīgās piezīmes.


Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 gūtajiem punktiem bija Kšištofs Lavrinovičs, bet ar 12 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Mindaugs Kuzminsks.

Savukārt "Lietuvos rytas" basketbolistiem ar 22 punktiem palīdzēja Renalds Seibutis, bet 19 punktus sameta serbu leģionārs Nemanja Ņedovičs.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Žalgiris" izvirzījās vadībā ar rezultātu 2-0.

Kā ziņots, pusfināla sērijās "Lietuvos rytas" ar 2-0 pieveica "Prienai" vienību, bet "Žalgiris" ar 2-0 uzvarēja Klaipēdas "Neptunas".

Lietuvas čempionāta regulārās sezonas noslēguma kopvērtējumā gan "Žalgiris", gan "Lietuvos rytas" izcīnīja pa desmit panākumiem 12 spēlēs, ieņemot pirmās divas vietas, bet ceturtdaļfināla sērijās ar 2-0 pārspēja attiecīgi Ķēdaiņu "Nevežis" un Utenas "Juventus".

Kā ziņots, "Žalgiris" komanda bija nākusi klajā ar iniciatīvu mainīt LKL finālsērijas izspēles kārtību, vēloties septiņu spēļu sērijas vietā līdz četrām uzvarām panākt piecu maču sēriju līdz trim uzvarām. Tomēr klubu balsojumā "Žalgiris" priekšlikums tika noraidīts, tāpēc izmaiņas LKL finālsērijas izspēles kārtībā netiks ieviestas.

Līdzīgas izmaiņas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) cerēja panākt arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Pagājušajā sezonā LKL turnīrā triumfēja "Žalgiris" komanda, kas valsts čempionātā uzvarēja 14.reizi vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!