Foto: Publicitātes foto

Basketbola kluba "Jēkabpils" valde, izvērtējot savas debijas sezonas rezultātus Latvijas Basketbola līgā (LBL), lēma, trenerim Edgaram Teterim tik sdota iespēja turpināt darbu ar komandu, informē BK "Jēkabpils" preses dienests.

"Mēs veicām analīzi un nonācām pie secinājuma, ka Teteris ir attaisnojis uz viņu liktās cerības. Protams, ka varēja būt labāk. Tomēr lēmumu esam pieņēmuši - uzticēsim viņam trenēt komandu arī nākamsezon", saka biedrības "Basketbola klubs Jēkabpils" valdes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

Kā norādīja priekšsēdētājs, Teteris kluba valdei esot prezentējis savu vīziju un nākamajai basketbola sezonai piedāvājis 25 iespējamās spēlētāju kandidatūras. "Viņam pēc tam ar šiem spēlētājiem būs jādzīvo, jāstrādā un jāsasniedz mērķi – tādēļ viņš noteiks to, kas spēlēs un kas nē", piebilda Salcevičs.

Teterim no kluba valdes puses nav izteiktas prasības par nākamās sezonas paredzamajiem uzdevumiem un mērķiem. Pašreiz esot vien dots uzdevums – nokomplektēt komandu un jau nākamajā valdes sēdē, kas notiks 15. maijā, iezīmēt konkrētāku spēlētāju loku ar ko tiks veiktas pārrunas.

"Šajā sezonā ne viss izdevās, ne visi uzdevumi tika izpildīti. Tādēļ vēl jo lielāks prieks ir par to, ka valde man uzticas", stāstīja Teteris.

Teteris atzinīgi novērtē uz sevi liktās cerības: "Protams, ka esmu priecīgs, jo palikt pie neizpildīta uzdevuma... Gribēju ar Jēkabpils komandu izcīnīt medaļu, tādēļ man ir liels prieks, ka to mēs varēsim izdarīt nākamsezon."

Pārrunas ar nākamās sezonas "Jēkabpils" komandas kandidātiem gan vēl nav uzsāktas. "Ir jānogaida sezonas beigas, lai runātu ar tiem spēlētājiem, kurus vēlamies redzēt savā komandā. Viens ir skaidrs – šīs sezonas sastāva kodolu vēlamies arī nākamajā sezonā", norādīja galvenais treneris.

Kandidātu vārdus un uzvārds viņš gan nesaukšot līdz nebūs notikušas pārrunas un panākta vienošanās. "Kandidāti ir daļa šīs sezonas "Jēkabpils" spēlētāju. Tāpat tiks izraudzīti basketbolisti no citiem Latvijas klubiem, kuri arī šogad spēlē Latvijas Basketbola līgā. Ņemsim klāt meistarīgus spēlētājus, kas komandu var pastiprināt. Runāsim ar daudziem, mēģināsim komplektēt komandu tā, lai mēs būtu vēl spēcīgāki un konkurēt spējīgāki", stāstīja Teteris.

BK "Jēkabpils" savu debija sezonu Latvijas Basketbola līgā aizvadīja veiksmīgi – tika izcīnīta iespēja spēlēt izslēgšanas spēlēs. Tomēr jau pirmajā izslēgšanas spēļu turnīrā BK "Jēkabpils" piekāpās BK "Barons Kvartāls" un noslēdza sezonu ar izcīnītu piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!