Foto: DELFI
Eiropas U20 čempionāra pusfināla spēlē Latvija – Spānija (64:63) Latvijas komandai visvairāk punktu guva valmierietis Jānis Bērziņš (14+12 atlēkušās), kurš ar sulīgu "danku" ievadīja mūsu komandas ofensīvu ceturtās ceturtdaļas sākumā.

Viņš arī bija uzmanības centrā pēdējās sekundēs, stājoties uz soda līnijas. Pēdējais metiens nepilnas trīs sekundes pirms beigām tīšām lidoja garām – lai spāņiem nebūtu iespēja paņemt minūtes pārtraukumu un sagatavot uzbrukumu, informē Latvijas Basketbola savienība.

Sarunā ar "basket.lv" basketbolists stāsta par emocijām, pārrakstot Latvijas basketbola všturi.

Pēdējais sods jāmet garām - tāds bija trenera rīkojums?

Protams, tā bija nolemts. Žēl, ka pirms tam divus aizmetu garām. Bumba izgriezās, laikam nostrādāja uztraukums. Bet fantastiski, ka Andrejs (Gražulis) savāca atlekušo bumbu un guva divus izšķirošos punktus! Emocijas fantastiskas.

Kāda bija sajūta uz soda metiena līnijas Eiropas čempionāta pusfināla pēdējās sekundēs?

Detaļas neatceros. Vispār pēdējās sekundēs sodus bieži nemetu... Nākamreiz nekļūdīšos.

Kāpēc no sākuma spēle neaizgāja?

Varbūt satraukums bija vainīgs. Reāla iespēja spēlēt finālā, pretinieks - ņemams un vienreiz jau uzvarēts. Varbūt tas nostrādāja. Piektdien pret Melnkalni bija tas pats, bet pamazām atbrīvojāmies, ieskrējāmies un spēle sāka iet no rokas.

Kā pašam izpaudās stress? Nevarēji aizmigt?

Gulēt varēju, varbūt pirms pašas spēles bija mazliet savādākas sajūtas. Bet laukumā jau to nejūt.

Kā panācāt lūzumu?

Sākumā pārbaudījām, kā spāņi spēlē pret zonu, bet izrādījās, ka viņi spēlē ļoti labi - iemeta visu pēc kārtas. Vajadzēja kaut ko mainīt. Kļūvām agresīvāki, vairāk centāmies iet garām pretiniekiem. Jā, viņi turpināja mest diezgna precīzi, mēs dažbrīd nesavācām bumbas, bet galvenais ir rezultāts.

Uzbrukumā reizēm saprotaties tā, it kā nebūtu sezonu pavadījuši astoņās dažādās komandās...

Komandas kodols kopā spēlēja gan U16, gan U18 čempionātos. Arī treniņprocess bija ļoti labs. Un ideāli saprotamies arī ārpus laukuma.

Finālspēlei spēks būs?

Būs. Mūsu dakteris Jānis Petronis paveicis fantastisku darbu un arī šonakt izdarīs visu, lai mēs atjaunotu spēkus un svētdien būtu gatavi uzvarēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!