Foto: DELFI
Latvijas U-20 izlases basketbolisti Kaspars Vecvagars un Jānis Bērziņš iekļauti Tallinā notikušā Eiropas čempionāta simboliskajā izlasē.

Bez abiem latviešiem simboliskajā izlasē iekļauti itāļi Amadeo Della Valle un Avudu Abass, kā arī spānis Daniels Diess.

Savukārt turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu izpelnījās Della Valle.

Kā ziņots, Latvijas izlase turnīra finālā ar 60:67 zaudēja Itālijai. Šī bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā. Tā 1935.gadā Latvijas pieaugušo valstsvienība kļuva par pirmajiem kontinenta čempioniem, finālā uzvarot spāņus, bet 1939.gadā tika izcīnīta otrā vieta aiz Lietuvas, taču togad turnīrs tika izspēlēts pēc viena apļa spēlēm bez atsevišķiem mačiem par medaļām. Neviena cita Latvijas vīriešu un sieviešu komanda ne pieaugušo, ne jauniešu un junioru vecumā nekad līdz finālam nav tikusi.

Itālijas basketbolisti U-20 līmenī par Eiropas čempioniem kļuvuši pirmo reizi, bet pirms diviem gadiem izcīnītas sudraba medaļas.

Savukārt čempionāta bronzu izcīnīja Spānija, kas ar 70:63 pārspēja Krieviju. Spānijas U-20 izlase pie Eiropas čempionāta medaļām tikusi septīto reizi pēc kārtas. Iepriekšējos sešos gados komanda izcīnīja vienu zelta, vienu sudraba un četras bronzas godalgas.

Labāko Eiropas komandu astoņniekā Latvijas U-20 basketbolisti iekļuvuši trešo reizi pēc kārtas un ceturto reizi vēsturē, tomēr līdz šim šajā vecuma grupā ceturtdaļfināls ne reizi nebija pārvarēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!