Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, Latvijas vīriešu basketbola izlase ir aizvadījusi pirmo treniņu posmu, un valstsvienības treneris Ainārs Bagatskis ar padarīto ir apmierināts.

" Azarts reizēm ir pat tik liels, ka nākas spēlētājus mazliet apvaldīt – viss emociju lādiņš būs jāliek lietā tikai Eiropas čempionātā," intervijā Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā saka Bagatskis. "Sirds priecājas, redzot ar kādu azartu un pašatdevi strādā spēlētāji. Protams, jaunajiem svarīgākie pārbaudījumi vēl priekšā – kad sāksies nopietns basketbols treniņos un pārbaudes spēles."

Jautāts, kā izlases komandas taktisko koncepciju ietekmēs Andra Biedriņa prombūtne, treneris atbildēja: "Man bija svarīgi dzirdēt no Biedriņa dzirdēt "jā" vai "nē". Labi, ka ir skaidrība. Iemesli negatīvajai atbildei mani īpaši neinteresē. Latvijas valstsvienība bija pirms Biedriņa un būs arī pēc viņa. Protams, ar Biedriņu sastāvā mēs būtu spēlējuši citādāk, izmantojot viņa meistarību savā soda laukumā. Tagad spēlēsim stilā, kādā pērn aizvadījām kvalifikācijas turnīru. Tikai – esam par gadu pieredzējušāki un gudrāki, plus klāt nākuši vairāki pieredzējuši basketbolisti. Būs jāspēlē ātri un gudri."

Treneris atklāja, ka pieaugušo izlasē tomēr netiks iekļauti U-20 izlases līderi, kuri nupat izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas. "Kasparam Vecvagaram un Ojāra Siliņam vispirms jāsakārto veselība, tāpēc šogad valstsvienībā viņus neredzēsim. Runāju ar Jāni Bērziņu – viņš tagad atpūtīsies un izārstēs mikrotraumas, bet pēc valstsvienības atgriešanās no Slovēnijas, iespējams, mums pievienosies," norāda Bagatskis.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas izlase aizvadīs pārbaudes turnīru Slovēnijā, bet pēc atgriešanās Rīgā augusta sākumā turpinās treniņu posmu.

Eiropas čempionāts risināsies no 4. - 22. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!