Foto: LETA
Par pēdējo Eiropas U-18 čempionāta basketbolā pusfināla dalībnieci piektdien kļuva Spānijas izlase. Līdz ar to ceturtdaļfināla mačos četras labākās otrā posma F grupas komandas pieveica četras E apakšgrupas vienības.

Spānijas izlase savā ceturtdaļfinālā ar 68:59 (18:13, 16:13, 15:24, 19:9) uzveica Franciju.

Izšķirošo izrāvienu spāņi veica pēdējā ceturtdaļā, jo vēl septiņas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 52:52.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 gūtajiem punktiem bija Marks Garsija.

Pusfinālā Spānija sestdien plkst.20.45 "Arēnā Rīga" spēkosies ar Turciju, kas iepriekš ceturtdaļfinālā ar 71:67 (17:21, 21:15, 13:13, 20:18) pieveica Serbiju.

Kaut teju visu maču ritēja sīva cīņa, otrajā puslaikā Serbija vadībā izvirzījās vien vienu reizi. Vēl sākot pēdējo minūti, Turcijai bija astoņu punktu pārsvars (70:62), tomēr 23 sekundes pirms pamatlaika beigām serbi bija pietuvojušies līdz trīs punktu deficītam. Tomēr izraut kaut pamatlaiku viņiem tā arī neizdevās.

Uzvarētājiem pa 13 punktiem guva Dogukans Sanli un Metesans Birsens, kurš arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Savukārt serbiem ar 18 punktiem palīdzēja Rade Zagoracs.

Kā ziņots, otrajā pusfināla pārī plkst.18.30 tiksies laukuma saimniece Latvija un pagājušā gada turnīra spēcīgākā vienība Horvātija.

Latvija ceturtdaļfinālā ar 71:54 pieveica Lietuvas vienaudžus, bet Horvātija ar 82:72 pārspēja Krievijas U-18 izlasi.

Kā ziņots, otrajā posmā F grupā uzvaru ar četriem panākumiem piecos mačos izcīnīja Turcijas izlase, bet pa trim panākumiem piecos mačos bija Latvijai un Spānijai. Horvātija tika pie divām uzvarām un pēdējā mačā ārpus ceturtdaļfināla atstāja itāļus, bet Anglija izcīnīja vienu panākumu un palika sestā.

Tikmēr E grupā bija vēl saspringtāka situācija - pie četrām uzvarām piecās spēlēs tika Krievija, bet pa trim panākumiem izcīnīja Francija, Lietuva un Serbija. Divas uzvaras izcīnīja Čehijas izlase, bet piecas neveiksmes cieta Bosnija un Hercegovina.

Spēles par vietām turnīrā tiks izspēlētas svētdien. Mači notiek ne tikai "Arēnā Rīga", bet arī Olimpiskajā sporta centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!