Foto: LETA
Latvijas U-18 basketbolisti Kristaps Porziņģis un Anžejs Pasečniks iekļauti Rīgā notikušā Eiropas čempionāta simboliskajā izlasē.

Bez abiem latviešiem simboliskajā izlasē iekļauti horvāti Paolo Marinelli un Domagojs Bošņaks, kā arī Kenans Sipahi no Turcijas, kuram tika arī čempionāta vērtīgākā spēlētāja balva.

Kā ziņots, Latvijas U-18 basketbola izlase Rīgā notiekošajā Eiropas čempionātā svētdien dramatiskā mačā ar rezultātu 56:57 piekāpās Spānijas izlasei, netiekot pie bronzas godalgām un turnīrā ieņemot ceturto vietu. Pusfinālā latvieši sīvā cīņa ar rezultātu 68:72 piekāpās Horvātijai.

Eiropas U-18 čempionātos Latvijas junioru izlase labāko četriniekā iekļuva trešo reizi vēsturē. 1998.gada turnīrā Latvijas komanda izcīnīja ceturto vietu, bet līdz šim augstākais sasniegums ir trešā vieta 2007.gadā galvenā trenera Vara Krūmiņa vadībā un tāda pati pozīcija 2010.gadā Ziedoņa Jansona vadībā.

Savukārt svētdien pirmo reizi par Eiropas čempioniem kļuva Turcijas basketbolisti, kas ar rezultātu 81:74 no čempionu troņa gāza horvātus.

Līdz šim turku jaunie basketbolisti Eiropas čempionāta finālā bija iekļuvuši divas reizes - 2004. un 2005.gadā -, taču vienreiz atzina Spānijas, bet otrreiz - toreizējās Serbijas un Melnkalnes pārākumu. Savukārt Horvātija čempionātā jau bija triumfējusi 1996., 2002. un 2012. gadā, bet finālos spēlējusi sešas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!