Foto: Publicitātes foto

Sestdien grupu turnīra cīņās Liepājas Olimpiskā centra organizētajā "Triobet LOC CUP" izcīņā basketbolā "Liepāja/Triobet" piekāpjas "Tartu/Rock", vēsta organizatori.

Liepājas basketbolistus svētdien sagaida cīņa par 3. vietu ar lietuviešu "Pieno Žvaigždes" vienību, bet finālā spēkiem mērosies Latvijas un Igaunijas vicečempioni – BK "Ventspils" un "Tartu/Rock".

"Triobet LOC CUP" trešā diena sākās ar B grupas spēli starp ukraiņu "Dnipro" un lietuviešu "Pieno Žvaigždes" komandām. Jau no pirmajām minūtēm vadību mačā pārņēma lietuvieši, kuri pēc pirmajā spēlē piedzīvotā zaudējuma BK "Ventspils" basketbolistiem, šoreiz demonstrēja daudz pārliecinošāku sniegumu, tādējādi pārspējot ukraiņus ar rezultātu 77:62. Pateicoties šim panākumam lietuviešus svētdien sagaida spēle par 3.vietu, bet "Dnipro" komandai nekas cits neatliks kā cīnīties par 5. vietu ar citu Lietuvas komandu "Šiauliai".

Uzvarētājiem šajā spēlē rezultatīvu sniegumu nodemonstrēja Artūras Jomantas, kurš izcēlās ar 25 gūtajiem punktiem, bet 18 punktus guva Rolandas Alijevas. Savukārt "Dnipro" rindās labākais ar 12 punktiem bija Stanislav Thimofienko.

Dienas otrajā spēlē un tajā pašā laikā arī grupu turnīra pēdējā spēlē savā starpā tikās A grupas komandas – "Tart/Rock" no Igaunijas un pašmāju "Liepāja/Triobet" basketbolisti. Spēle kopumā aizritēja ļoti līdzīgi un līdz pat ceturtās ceturtdaļas vidum komandas šķīra tikai daži punkti. Spēles pēdējās piecas minūtes krietni vien veiksmīgāk aizvadīja viesu basketbolisti, kuri pateicoties teicamai metienu precizitātei gan no pustālās, gan tālās distances spēja izcīnīt uzvaru pār laukuma saimniekiem ar rezultātu 72:85.

Tartu komandas rindās labākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Augustas Peciukevičius, bet liepājniekiem šajā vakarā stabilu sniegumu turpināja demonstrēt komandas kapteinis Artis Ate, kurš pretinieku grozā sameta 14 punktus.

Pēc šīm spēlēm noskaidrojās arī galējais vietu sadalījums A un B grupā. Tā noskaidrojās, ka svētdien pulksten 13:00 par 5. - 6. vietu turnīrā spēkosies abu grupu pēdējo vietu īpašnieki – "Šiauliai" no Lietuvas un "Dnipro" no Ukrainas. Sākotnēji šī spēle bija paredzēta pulksten 11:00, bet ņemot vērā lietuviešu komandas iespējas šī spēle tika pārcelta uz Olimpiskā centra volejbola zāli pulksten 13:00.

Pulksten 13:30 norisināsies spēle par 3. - 4. vietu starp "Pieno Žvaigždes" vienību no Lietuvas un pašmāju "Liepāja/Triobet" komandām, bet pulksten 16:00 fināla mačā laukumā dosies Latvijas un Igaunijas vicečempioni – BK "Ventspils" un "Tartu/Rock".

A grupa
"Liepāja/Triobet" (Latvija)
"Tartu Rock" (Igaunija)
BC "Šiauliai" (Lietuva)

B grupa
BK "Ventspils" (Latvija)
"Dnipro" (Ukraina)
"Pieno Žvaigždes"(Lietuva)

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!