Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Piektdien ar pusfināla maču pret Igaunijas vicečempioniem TU/"Rock" Latvijas otra labākā komanda "Ventspils" uzsāk dalību Lietuvas pilsētā Ķēdaiņos notiekošajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņā.

Mača sākums Ķēdaiņu jaunajā basketbola zālē paredzēts plkst.19.30.

Savukārt pirms Latvijas un Igaunijas komandu dueļa otrā pusfināla mačā cīnīsies divas Lietuvas komandas - laukuma saimnieki "Ņevežis" un Prienu "TonyBet".

Svētdien plkst.13.10 tiks aizvadīta spēle par trešo vietu, bet plkst.15.40 pusfinālu uzvarētāji izspēlēs finālmaču.

Visus BBL kausa mačus tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

BBL kausa izcīņa notiks sesto reizi. 2008.gadā Rīgā notikušajā turnīrā uzvarēja "Lietuvos rytas", bet 2009.gadā Kauņā triumfēja "Žalgiris". Savukārt pēc tam divus gadus turnīrs risinājās Tartu, pie triumfa tiekot vietējai "Rock" un "VEF Rīga" komandām. Pērn turnīrā triumfēja mājiniece Rakveres "Tarvas" komanda no Igaunijas, kas finālā ar latviešiem Raiti Grafu, Māri Ļaksu un JuriuUmbraško sastāvā pieveica Latvijas vienību "Liepājas Lauvas".

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Pagājušā bija pirmā sezona, kad BBL turnīrā nespēlēja spēcīgākie Lietuvas klubi un Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Jaunā BBL sezona startēs 6.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!