Foto: DELFI
Pārliecinošu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē otrdien izcīnīja "Jēkabpils" komanda, kas ar rezultātu 100:71 (23:22, 22:14, 27:18, 28:17) izbraukumā sagrāva "Jelgavu".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija amerikānis Trojs Bārnīss, 18 punktus pievienoja Mārtiņš Kravčenko, ar 17 punktiem palīdzēja Mihals Hlebovickis, bet 16 punktus sameta Kemerons Randerss.

Savukārt jelgavniekiem pa 16 punktiem guva Artūrs Dušelis un Gatis Justovičs.

Pirms šīs cīņas abu komandu kontā bija pa vienam panākumam divos mačos, bet tagad "Jēkabpils" pakāpās uz ceturto vietu, atpaliekot vienīgi no "Ventspils", "Valmieras" un "Liepāja"/"Triobet", kurām visām ir pa divām uzvarām divās cīņās.

Jelgavnieki sezonas sākumā spēja izbraukumā ar 77:69 uzvarēt līgas debitantus "Saldus", kā arī ar 76:86 viesos atzina "Latvijas Universitātes" (LU) pārākumu. Tikmēr "Jēkabpils" vienība savā laukumā ar 75:56 pārspējusi "Barons kvartāls" komandu, kā arī ar 66:75 izbraukumā piekāpās vicečempioniem "Ventspils".

No 12 komandām pašlaik turnīrā nav iesaistījusies Latvijas U-18 izlase un valsts čempioni "VEF Rīga", kas pirmos LBL mačus aizvadīs vien decembrī.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīga", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēle). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, kurā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!