Foto: DELFI
Uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izcīnīja "Valmieras" basketbolisti, kuri savā laukumā ar rezultātu 78:65 (24:16, 19:23, 21:17, 14:9) uzvarēja kopvērtējumā tuvu esošo "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Šī bija valmieriešu piektā uzvara LBL mačos pēc kārtas.

Pirmo puslaiku komandas aizvadīja sīvi, neļaujot pretiniekiem "audzēt" vairāku punktu pārsvaru, taču vājš otrais puslaiks neļāva Kurzemes komandai cerēt uz veiksmīgu spēles rezultātu.

Lielisku spēli aizvadīja no "VEF Rīga" izīrētais Viktors Iļjins, kurš sev atvēlētajā laikā "Valmieras" kluba labā guva 15 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Savukārt pa 14 punktiem bija Māra Ziediņa un Kristapa Dārgā kontā.

Savukārt par rezultatīvāko viesu spēlētāju kļuva kapteinis Artis Ate, kurš sev atvēlētajā laikā izcēlās ar 15 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

Citā spēlē kopvērtējuma vicelīderi "Jēkabpils" ar rezultātu 81:71 (20:22, 18:19, 26:14, 17:16) izbraukumā uzvarēja "Saldus" basketbolistus, tiekot pie kārtējā panākuma.

Visu pirmo puslaiku LBL debitanti "Saldus" turējās līdzi pretiniekiem un trešās ceturtdaļas sākumā viņi pat vēl spēja iegūt septiņu punktu pārsvaru (45:38). Tomēr uz to "Jēkabpils" atbildēja ar 15 bezatbildes punktiem, iegūstot izšķirošo pārsvaru.

Mārtiņš Kravčenko "Jēkabpils" labā guva 19 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, par punktu mazāk iemeta Rinalds Sirsniņš, bet ar 13 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Mihals Hlebovickis.

Savukārt "Saldus" komandā veiksmīgi debitēja lietuviešu leģionārs Raimunds Danīss, kurš guva 17 punktus un tika pie astoņām atlēkušajām bumbām, bet par mājinieku rezultatīvāko spēlētāju kļuva Juris Patmalnieks, kura kontā 20 punkti.

Tikmēr vēl vienā mačā "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība Jaundubultos sporta centrā "Taurenītis" pārliecinoši ar rezultātu 82:54 (19:12, 17:14, 26:11, 20:17) pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) komandu.

Šajā mačā ievērojamu lomu nospēlēja jūrmalnieku rezervisti, kas sameta par 27 punktiem vairāk nekā viesu rezerves spēlētāji - 43:16.

Uzvarētāju labā pie 25 punktiem tika Aigars Šķēle, bet LU komandā par rezultatīvāko kļuva Artūrs Lūsis, kura kontā 12 punkti.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 11 panākumiem 13 mačos seko "Jēkabpils". Trešā ar desmit uzvarām 13 spēlēs ir "Valmiera", kurai ar astoņiem panākumiem 12 cīņās seko "Liepāja"/"Triobet".

Piektajā vietā atrodas "Jūrmala"/"Fēnikss" vienība, kurai 13 mačos ir septiņas uzvaras, bet pa pieciem panākumiem 13 cīņās ir "Barons kvartāls" un "Jelgava" komandām, bet "Saldus" izcīnījusi piecus panākumus 14 spēlēs. "Latvijas Universitātes" komanda iekrājusi četras uzvaras 13 spēlēs un atrodas devītajā pozīcijā.

Desmitajā vietā ar divām uzvarām 12 mačos ir biznesa augstskolas "Turība" komanda, bet "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās sešās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

No 12 komandām turnīrā joprojām nav iesaistījusies valsts čempione "VEF Rīga", kas savu pirmo maču aizvadīs šajā nedēļas nogalē.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspils" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!