Foto: AFP/Scanpix

ULEB Eirolīgā basketbolā kārējo zaudējumu piedzīvoja Jāņa Strēlnieka pārstāvētais un Ainara Bagatska trenētais klubs Kijevas "Budivelnik", kas ar 61:76 (13:17, 14:25, 10:17, 24:17) piekāpās savainotā Dāvja Bertāna vienībai Belgradas "Partizan".

Strēlnieks laukumā devās "Budivelnik" pamatsastāvā, nospēlēja 20:26 minūtes, guva septiņus punktus, pārtvēra trīs piespēles un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Latviešu basketbolists realizēja vienu no trijiem trīspunktu, vienu no diviem divpunktu un abus soda metienus.

"Budivelnik" rindās pa 11 punktiem guva lietuevieši Daiņus Šalenga un Darjušs Lavrinovičs. Uzvarētājiem 18 punktus guva Džofrijs Lovernjē, 15 punktus – Bogdans Bogdanovičs, bet 14 punktus – Dragans Milosavļevičs.

Divas kārtas pirms grupu turnīra beigām "Budivelnik" ar vienu uzvaru septiņās spēlēs zaudējusi pat teorētiskas iespējas iekļūt nākamajā kārtā un ieņem A grupā pēdējo vietu. Tādējādi "Budivelnik" pēc gadu mijas sezonu turpinās ULEB Eirokausā.

Tikmēr B grupā svarīgā spēlē sāpīgu zaudējumu piedzīvoja Kaspara Vecvagara pārstāvētais Kauņas "Žalgiris", kas ar 76:77 viesos piekāpās "Strasbourg". Vecvagars nebija pieteikts šim mačam.

36 sekundes pirms pamatlaika beigām Kšištofs Lavrinovičs izlīdzināja rezultātu 74:74, bet 2,4 sekundes pirms beigu signāla Džastins Dentmons vadībā izvirzīja "Žalgiris". Pēc minūtes pārtraukuma "Strasbourg" spēja izveidot uzbrukumu un Luiss Kembels līdz ar spēles beigu signālu realizēja trīspunktu metienu, atnesot mājiniekiem uzvaru.

"Žalgiris" ar trīs uzvarām un pieciem zaudējumiem B grupā ieņem ceturto vietu, kas vēl garantē dalību Eirolīgas nākamajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!