Foto: LETA
Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēcīgāko klubu duelī Ventspilī mājinieki BK "Ventspils" mača izskaņā neprata nodrošināt uzvaru, piedzīvojot zaudējumu 61:62 (13:15, 18:18, 18:19, 13:9).

Pa 13 punktiem "VEF Rīga" labā guva Brauns un bosnietis Kenans Bajramovičs, bet "Ventspils" rindās ar 14 punktiem izcēlās Ronalds Zaķis.

Piedzīvotais zaudējums ventspilniekiem bija pirmais šajā LBL sezonā.

VEF pieteikumā šī vakara mačā bija vien deviņi spēlētāji, no kuriem divi bija jaunie (Pļavnieks, Pasečņiks). Gatim Jahovičam neliels savainojums, bet Antuānam Robinsonam jāizlaiž spēle leģionāru limita dēļ.

Pēdējā ceturtdaļā mājinieki turējās nelielā pārsvarā, bet piecas minūtes līdz beigām Viljamss ar jau savu otro trīspunktnieku šovakar panāca plus seši kurzemniekiem - 60:54. Pēc Butauta pieprasītā minūtes pārtraukuma VEF guva četrus punktus pēc kārtas un izkārtoja ceturto piezīmi Zaķim, un nu jau minūti pieprasīja Štelmahers. VEF pārgāja uz zonas aizsardzību, bet otrā galā Brauns izlīdzināja rezultātu (60:60). Minūti pirms beigām Janičenoks, atguvies no brīdi iepriekš saņemtā trieciena pa galvu, iemeta abus soda metienus, izvirzīdams vadībā viesus (62:60). Pusminūti vēlāk Butjankovam bija iespēja gūt divus punktus ar sodu, tomēr bumba noripoja pa stīpu. No sodiņiem precīzs bija viens. VEF uzbrukums nebija sekmīgs, un mājiniekiem bija pēdējā uzbrukuma iespēja. 5,7 sekundes līdz beigām Štelmahers sasauca sapulci, lai uzprojektētu uzvaras plānu. Bumba nonāca pie Viljamsa, kurš devās caurgājienā, izdarīja metienu, bet bumba noripoja pa stīpu un neizkrita cauri tīkliņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!