Foto: DELFI

Panākumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izcīnīja "Turība" vienības, kas studentu derbijā ar rezultātu 67:60 (10:10, 17:17, 20:19, 20:14) izbraukumā pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) komandu.

Šis bija LU vienības ceturtais zaudējums pēc kārtas, savukārt "Turība" tika pie trešā panākuma pēdējās piecās spēlēs.

Mača pirmo ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka LU basketbolisti, kuri veica izrāvienu un īsā laika sprīdī panāca sešu punktu pārsvaru (8:2). Tomēr, ceturkšņa izskaņā viesi spēja rezultātu uz tablo līdzsvarot (10:10). Daudz rezultatīvāk komandas aizvadīja otro ceturksni, arī šoreiz LU jau sākumā veica piecu punktu izrāvienu (15:10), taču turpinājumā abas vienības aizvadīja cīņu punkts punktā un atpūtā pēc puslaika gāja ar neizšķirtu (27:27).

Spēles otrajā daļā mājinieki turpināja atrasties vadībā lielāko trešā ceturkšņa daļu, taču vairāk par piecu punktu pārsvaru tā nespēja gūt (44:39). Izskaņā gan "Turība" guva astoņus bezatbildes punktus un pirms pēdējās ceturtdaļas izvirzījās vadībā (46:47). Pēdējā ceturkšņa sākumā LU mimināli vēl spēja izvirzīties vadībā, taču atlikušajās deviņās minūtēs precīzāki metieni padevās viesiem, kuri triumfēja visā spēlē.

Pa 14 punktiem "Turības" labā guva Jānis Anstrops un Guntis Sīpoliņš, kurš izcīnīja arī 12 bumbas zem groziem.

Savukārt LU rindās ar 20 punktiem izcēlās Mārcis Vītols.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar vienu uzvaru vienīgajā līdz šim aizvadītajā spēlē ir "VEF Rīga", bet otrā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir "Ventspils" komanda, kurai ar 11 panākumiem 14 mačos seko "Valmiera" un "Jēkabpils". Savukārt piekto vietu ar deviņiem panākumiem 14 cīņās joprojām ieņem "Liepāja/Triobet".

Sestajā vietā atrodas "Jūrmala/Fēnikss" vienība, kurai 15 mačos ir deviņas uzvaras, seši panākumi 14 cīņās ir "Barons kvartāls" komandai, bet tai ar sešiem panākumiem 16 mačos seko "Saldus". Devīto vietu ieņem "Jelgavas" basketbolisti, kas izcīnījuši piecus panākumus 14 spēlēs, bet "Turības" un LU komandām tagad ir pa četrām uzvarām 15 mačos.

Savukārt "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās septiņās līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!