Foto: Publicitātes foto

Latvijas komandas "Valmiera" un "Jēkabpils" piektdien piedzīvoja zaudējumus Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlēs Zviedrijā un Igaunijā.

Negaidītāko zaudējumu piedzīvoja pērnās sezonas trešā labākā Latvijas komanda "Valmiera", kas Igaunijas pilsētā Raplā ar 68:71 (19:12, 24:18, 13:25, 12:16) zaudēja vietējai "Tyco" vienībai.

Pēc pirmā puslaika valmierieši atradās vadībā ar 13 punktu pārsvaru, bet trešās ceturtdaļas gaitā mājinieki savu atpalicību samazināja līdz minimumam. Noslēdzošajā ceturtdaļā ritēja sīva cīņa par uzvaru, kuras gaitā "Valmiera" pēdējās minūtēs teju atspēlēja četru punktu deficītu, tomēr Jāņa Kaufmaņa pēdējo sekunžu tālmetiens tika nobloķēts.

Kaufmanis ar 24 punktiem bija Latvijas kluba rezultatīvākais spēlētājs, bet 18 punktus iekrāja Ernests Kalve.

Abu komandu iepriekšējā savstarpējā cīņā oktobrī labāk veicās valmieriešiem, kas savā laukumā bija pārāki ar 70:64.

"Valmierai" desmit spēlēs izdevies tikt pie pieciem panākumiem, kas ļauj ieņemt trešo vietu A apakšgrupā, bet "Tyco" ar trim uzvarām ir pēdējā, septītajā, pozīcijā.

Savukārt citā šīs apakšgrupas mačā "Jēkabpils" komanda viesosies Zviedrijā ar 85:95 (26:27, 20:22, 23:22, 16:24) zaudēja "Dolphins" komandai, kuru pārstāv latvietis Edgars Jeromanovs.

Ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē jēkabpilieši atradās iedzinējos ar tikai vienu punktu, tomēr tad mājinieki guva sešus punktus pēc kārtas un ieguva pārsvaru, kuru atlikušajā laikā pārliecinoši nosargāja.

Rinalds Sirsniņš "Jēkabpils" labā guva 20 punktus, bet 17 punktus iekrāja amerikānis Trojs Bārnīss.

Tikmēr Jeromanovs 25 ar pusi nospēlēto minūšu laikā guva deviņus punktus, realizējot divus no trim divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Vēl viņa kontā septiņas rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas un viena kļūda.

Abas vienības savā starpā tikās rudenī, kad panākumu ar 78:73 savā laukumā izcīnīja "Jēkabpils".

Regulārajā čempionātā līdz šim labāk veicies "Dolphins", kas desmit mačos tikusi pie septiņām uzvarām un A apakšgrupā ieņem otro vietu. Tikmēr "Jēkabpils" deviņās spēlēs ieguvusi četras uzvaras, kas ļauj ieņemt ceturto vietu.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!