Foto: DELFI

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" noslēdzis vienošanos ar amerikāņu aizsargu Villiju Kempu, informē komanda.

Amerikāņu basketbolists sestdien aizvadīs savu pirmo spēli ventspilnieku rindās, tiekoties ar Lietuvas klubu "Lietkabelis" Baltijas Basketbola līgas ietvaros.

27 gadus vecais un 185 cm augumā garais amerikāņu aizsargs ir absolvējis Memfisas Universitāti. Pēc universitātes absolvēšanas viņš pievienojās Nacionālās basketbola asociācijas Attīstības līgas komandai Santa Krusas "Warriors", bet pēc tam devās uz Eiropu, kur spēlēja Čehijas un Slovākijas komandās.

2013./2014. gada sezonu Kemps uzsāka ventspilniekiem labi zināmajā Rumānijas komandā "Gaz Metan Medias", kur piedalījās nacionālā čempionāta (16 spēles, vidēji spēlē gūti 15 punkti un atdotas 4 rezultatīvas piespēles) un Eiropas Izaicinājuma kausa spēlēs (11 spēles, vidēji spēlē gūti 15 punkti un atdotas 5 rezultatīvas piespēles).

Basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: "Kemps spēlēs saspēles vadītāja un uzbrūkošā aizsarga pozīcijās, tādējādi mēs pastiprinām savu ārējo līniju. Pirms tam mūsu komandā uz pārbaudes laiku bija pievienojies Kevins Fosters, taču diemžēl pārbaudes laiku neizturēja, tāpēc nācās šķirties. Mēs ceram, ka Kemps ar savu pieredzi un prasmēm spēs palīdzēt un ātri iekļausies komandā. Tomēr sastāva izmaiņām punktu pielikt vēl negatavojamies."

Basketbola klubs "Ventspils" sestdien turpinās cīņu Baltijas Basketbola līgas izslēgšanas spēlēs, tiekoties ar Lietuvas un Aļģirta Braža vadīto klubu "Lietkabelis" . Kā ziņots iepriekš, tad pirmajā spēlē ventspilnieki piedzīvoja zaudējumu ar minimālu rezultātu 66:67. Atbildes spēle notiks sestdien, 1. martā, plkst. 17:00, Olimpiskajā centrā "Ventspils", uzvarētāju noskaidro divu spēļu summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!