Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks lauzis līgumu ar Ainara Bagatska vadīto Ukrainas klubu Kijevas "Budiveļņik", kura rindās šomēnes kļuva par Ukrainas čempionu.

Kā pavēstījis sportista aģents Artūrs Kalnītis, abas puses ir vienojušās lauzt līgumu, kas bija paredzēts arī uz nākamo sezonu. Līdz ar to Strēlnieks tagad kļuvis par brīvo aģentu.

Strēlnieks aizpagājušo sezonu pavadīja Krievijas klubā Sanktpēterburgas "Spartak", taču pērnajā augustā viņš pievienojās Kijevas komandai. Latvietis uz "Spartak" komandu pārgāja 2011.gada novembrī, pārceļoties no Latvijas kluba "Ventspils".

Pašlaik 24 gadus vecais Strēlnieks šosezon Ukrainas čempionātā vidēji ik spēlē guva 11,5 punktus un veica 5,1 rezultatīvu piespēli, bet desmit ULEB Eirolīgas spēlēs iekrāja 7,9 punktus un 2,6 piespēles. Tāpat viņš aizvadīja desmit mačus Eiropas kausa izcīņā, kur tika pie vidēji 10,9 punktiem un 4,1 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases rindās Strēlnieks piedalījies 2011. un 2013.gada Eiropas čempionātu finālturnīros.

"Budiveļņik" šosezon Ukrainas čempionātā triumfēja otro gadu pēc kārtas un trešo reizi četru sezonu laikā. Finālsērijā vienība ar 3-1 pārspēja Rolanda Freimaņa pārstāvēto Južnijas "Himik" komandu, kuru trenē Kārlis Muižnieks.

Ukrainas čempionāta izspēli šosezon jūtami ietekmēja valsts nestabilā politiskā situācija, bet valsts augstākās līgas klubus pameta latviešu spēlētāji Ivars Timermanis un Andrejs Šeļakovs, kā arī treneris Artūrs Štālbergs. Izslēgšanas spēles tika aizvadītas saīsinātā formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!