Foto: DELFI
Pašreizējā Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris" pirmdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijas otrajā mačā ar 92:83 (20:23, 24:23, 30:13, 18:24) savā laukumā pieveica Klaipēdas "Neptunas" komandu, tādējādi revanšējoties viņiem par zaudējumu pirmajā spēlē.

Mača pirmais puslaiks aizritēja līdzvērtīgā duelī, bet pārtraukumā ar divu punktu pārsvaru devās "Neptunas" (46:44). Lūzuma punkts pienāca trešajā ceturksnī, kad "Žalgiris" spēja izvirzīties vadībā ar 73:58, bet pēcāk pretiniekiem neatstāja lielas izredzes uz atspēlēšanos.

"Žalgiris" sastāvā rezultatīvākais šajā mačā bija Roberts Javtoks, kuram 14 punkti, bet par vienu mazāk pievienoja Pauļus Jankūns.

Tikmēr "Neptunas" rindās 16 punktus iemeta Edgars Ulanovs.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1, bet nākamais abu komandu mačs trešdien norisināsies Klaipēdā.

Kā zināms, "Žalgiris" komandā ir arī latvietis Kaspars Vecvagars, kurš gan pašlaik ārstē smagu traumu.

Kopš 1999.gada finālā bija tikušās vienīgi "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", tomēr šoreiz regulārajā čempionātā Kauņas vienība ieņēma vien ceturto vietu, tāpēc ar principiālajiem pretiniekiem tikās jau pusfināla sērijā, svinot uzvaru ar 2-1.

Tikmēr "Neptunas" pusfinālā pieveica Prienu "TonyBet" komandu.

Līdz šim Lietuvas čempionātā spējušas uzvarēt vien divas komandas - "Žalgiris" kontā ir 15 tituli, turklāt arī iepriekšējās trijās sezonās, bet "Lietuvos rytas" spēlētāji čempionu kausu virs galvām cēluši piecas reizes.

Kā ziņots, Lietuvas kausu basketbolā šosezon sensacionāli ieguva "TonyBet" komanda, kas pusfinālā pieveica "Žalgiris" komandu, bet finālā uzvarēja arī "Lietuvos rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!