Foto: DELFI

Latviešu basketboliste Gunta Baško-Melnbārde, kura maija beigās kopā ar Monpeljē "Lattes" komandu kļuva par Francijas čempioni, nākamo sezonu pavadīs citā šīs valsts klubā "Basket Landes", vēsta vietējie mediji.

Pašlaik 34 gadus vecajai sportistei "Basket Landes" kļūs par ceturto Francijas klubu viņas karjerā.

Aizvadītās sezonas vietējā čempionātā "Lattes" un "Basket Landes" komandas tikās pusfinālā, kurā ar 2-1 pārāks bija Monpeljē klubs. Pēcāk finālā "Lattes" ar 2-1 pārspēja "Bourges Basket" vienību.

Pirms tam regulārā čempionāta kopvērtējumā "Lattes" komanda ar 20 panākumiem 26 spēlēs pēdējā kārtā atkāpās uz trešo vietu, kad savstarpējā cīņā zaudēja tieši "Basket Landes" vienībai, kas tika pie 21 uzvaras. Savukārt pirmo pozīciju ar 24 panākumiem ieņēma pērnā gada čempione "Bourges Basket".

Baško-Melnbārde vietējā čempionātā aizvadītajā sezonā guva vidēji 9,0 punktus, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas un veica 2,7 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā "Lattes" komanda sacentās arī FIBA Eirolīgas turnīrā, tomēr tajā nespēja sasniegt izslēgšanas cīņas. Šajā turnīrā latviete iekrāja vidēji 7,9 punktus un 5,3 bumbas zem groziem.
Latviešu basketboliste 2012./13.gada sezonā spēlēja citā Francijas komandā Nantes "Reze". Iepriekš Baško-Melnbārde Francijas čempionātā bija spēlējusi no 2004. līdz 2008.gadam, kad pārstāvēja "Tarbes" un "Lattes".

Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi piecos Eiropas čempionāta finālturnīros. Latvijas izlasē viņa laukumā devusies 152 spēlēs, izceļoties ar 1462 punktiem. Pēc 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīra viņa paziņoja par karjeras noslēgšanu valstsvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!