Foto: LETA
Latvijas basketbolists Iļja Gromovs oficiāli atsaucis savu kandidatūru no šīgada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta, apstiprinājis sportista aģents Artūrs Kalnītis.

Pašlaik 19 gadus vecais centra uzbrucējs Gromovs pērn kopā ar Ojāru Siliņu palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt Eiropas čempionāta sudraba godalgas, savukārt aizvadīto sezonu viņš lielākoties pavadīja Latvijas čempionu "Ventspils" sastāvā. Janvārī Gromovs tika izīrēts "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai.

Pēc sezonas basketbolists piedalījās prestižajā NBA pirmsdrafta treniņnometnē "adidas Eurocamp". Noprotams, ka tajā interese par viņa pakalpojumiem nav bijusi pietiekoši liela, tāpēc basketbolists savu kandidatūru no drafta atsaucis, lai uz to varētu pretendēt arī pēc gada.

Sagaidāms, ka šīgada NBA draftā starp kandidātiem būs Kristaps Porziņģis un Siliņš, kuri gan līdz 16.jūnijam savus vārdus no saraksta vēl var atsaukt. Tiek prognozēts, ka Porziņģis jau šogad varētu tikt izvēlēts pirmajā kārtā, bet Siliņa izraudzīšanās drafta turpinājumā arī tiek vērtēta augstu.

Latvijas vēsturē līdz šim draftēti trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors". Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Savukārt pērn ar noslēdzošo 60.numuru Memfisas "Grizzlies" izvēlējās Jāni Timmu.

Šīgada NBA drafts 26.jūnijā norisināsies Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!