Foto: F64
Latvietis Jānis Timma svētdien tika pie minimāla spēles laika un palika bez gūtiem punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Orlando Vasaras līgas spēlē, kurā Memfisas "Grizzlies" komanda ar 82:85 (22:20, 17:14, 20:30, 23:21) zaudēja Detroitas klubam "Pistons".

Timma tika pie otrā mazākā spēles laika komandā, laukumā pavadot sešas minūtes un 49 sekundes. Viņš kļūdījās vienīgajā divpunktu metienā, toties iekrāja pa vienai atlēkušajai bumbai, rezultatīvai piespēlei, piezīmei un pārtvertai bumbai, kā arī pieļāva trīs kļūdas.

Divās aizvadītajās Vasaras līgas spēlēs latvietis punktus nav guvis.

Uzvarētāju labā 30 punktus guva Kenteiviuss Koldvels-Poups, kurš šīgada jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar astoto numuru, bet "Grizzlies" rindās ar 20 punktiem izcēlās Džordans Edamss, kuru šī gada NBA draftā "Grizzlies" izvēlējās ar 22.numuru.

Bez Timmas šogad NBA Vasaras līgā sevi pierādīt cenšas arī Dairis Bertāns, kurš spēlē Bostonas "Celtics" rindās. Pirmdien komandu gaida duelis ar Indiānas "Pacers".

Abiem klubiem līdz piektdienai paredzēts aizvadīt pa četrām spēlēm, bet pēc tam notiks vēl viena papildu cīņa.

Ja Bertānam neizdosies iekļūt Bostonas komandas sastāvā, viņš nenoliedz iespēju, ka varētu neatgriezties Spānijas klubā "Bilbao Basket", kur pavadīja aizvadīto sezonu, jo vienību vairakkārt mocījušas finansiālas nedienas.

Savukārt Timma pēc tam, kad "Grizzlies" viņu pērnā gada NBA draftā izvēlējās ar kopējo 60.numuru, Vasaras līgā sacenšas otro reizi pēc kārtas. Viņu pašlaik saista līgums ar Latvijas čempionvienību "Ventspils".

Uz iekļūšanu NBA šovasar cer arī Kaspars Bērziņš, kurš gan to nedara ar Vasaras līgas palīdzību, bet gan individuāliem treniņiem šīs līgas klubu paspārnē.

Visi trīs basketbolisti līdz jūlija beigām tiek gaidīti Latvijas izlases nometnē, kur norisinās gatavošanās 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!