Foto: fibaeurope.com
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase Itālijā aizvadītajā Eiropas čempionātā kļuvusi par noteikumu pārkāpumiem bagātāko komandu šajā turnīrā.

Latvijas izlase, kas šogad atgriezās Eiropas čempionāta A divīzijā, turnīru noslēdza augstajā piektajā vietā.

Deviņās sacensību spēlēs Latvijas izlases spēlētājas izdarīja kopumā 186 noteikumu pārkāpumus jeb 20,7 vidēji ik spēlē, kas ir lielākais rādītājs čempionātā. Individuāli rupjākā bija Rūta Veidere, kura ar vidēji 3,1 piezīmi ik mačā šajā statistikas rādītāja ieņēma piekto vietu.

Kate Krēsliņa ar 13,4 punktiem vidēji ik spēlē kļuva par turnīra desmito rezultatīvāko basketbolisti, bet viņas realizētie 42,4% tālmetienu bija piektais labākais rādītājs. Savukārt soda metienu precizitātē Krēsliņai ar 79,5% ieņemta ceturtā vieta.

Valstsvienības statistiskā līdere laukumā pavadīja vidēji 32,1 minūti, kas bija devītais lielākais spēles laiks čempionātā, bet uz sevi viņa izprovocēja astoto lielāko piezīmju skaitu - vidēji 4,4 ik spēlē.

Krēsliņa bija labākā komandā arī cīņā par atlēkušajām bumbām, čempionātā ieņemot 18.vietu ar vidēji 6,2 bumbām ik mačā. Tikmēr Veidere bija sacensību 20.labākā metienu bloķētāja - vidēji 0,4 bloki ik spēlē.
Ar vidēji gūtiem 58,4 punktiem Latvijas izlase turnīrā bija astotā rezultatīvākā, bet savā grozā ielaida trešo lielāko punktu skaitu - vidēji 60,6 ik mačā. Latvietes bija labākās turnīrā soda metienu precizitātē - 75,8%.

Cīņā par atlēkušajām bumbām Latvijas izlase ar vidēji 35,4 bumbām ik mačā ierindojās vien 13.pozīcijā, bet rezultatīvajās piespēlēs ar 6,2 piespēlēm ik cīņā ieņemta 14.vieta. Vēl par pozīciju sliktāks vidējais rādītājs komandai bijis pārtvertajās bumbās - vien 4,6 ik spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!