Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien aizvada otro 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra maču, savā laukumā spēkojoties ar Slovākijas valstsvienību.

Duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.15.

Jau vēstīts, ka atlases cikla pirmajā spēlē Latvija svētdien izbraukumā ar rezultātu 62:50 pārspēja Zviedriju, kvalifikācijas posmu sākot ar panākumu.

Mačā pret Zviedriju izlasei nepalīdzēja Ingus Jakovičs, tomēr pagaidām nav zināms, vai basketbolists cīnīsies pret slovākiem. Savukārt neilgi pirms kvalifikācijas cikla sākuma traumas dēļ no kandidātu vidus izkrita uzbrucējs Andrejs Gražulis. Galīgais sastāvs spēlei tiks paziņots pēc trešdienas rīta treniņa.

Latvijas un Slovākijas izlases aci pret aci tikušās trīs reizes, visos gadījumos pārākiem esot Latvijas spēlētājiem.

Slovākijas izlase Eiropas čempionātos atlases posmos piedalās kopš 1995.gada, līdz šim ne reizi nespējot kvalificēties finālturnīram.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē slovāki ar 69:81 piekāpās Rumānijai.

Iepriekš atlases cikla sagatavošanās posmā Latvijas izlase astoņās pārbaudes spēlēs izcīnīja trīs uzvaras. Tās tika gūtas pret Igauniju un Lielbritāniju, bet zaudējumi piedzīvoti pret Igauniju, kā arī Lietuvu, Vāciju, Krieviju un Izraēlu.

2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā līdz 27.augustam Latvija samēros spēkus ar Zviedrijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm.

Arī divas nākamās atlases cikla spēles norisināsies Rīgā, kad 17. un 20.augustā tiks mēroti spēki attiecīgi ar Rumāniju un Zviedriju.

Eiropas čempionāta finālturnīra norises vieta tiks izraudzīta septembrī, jo tiesības uzņemt sacensības valsts politiskās situācijas dēļ atņemtas Ukrainai. Uz tiesībām rīkot daļu finālturnīra pretendē astoņas valstis, kuru vidū ir arī Latvija. Rīkotāji tiks izraudzīti no to valstu vidus, kuru komandas būs izcīnījušas tiesības spēlēt finālturnīrā.

Finālturnīram kvalificēsies septiņu atlases grupu uzvarētāji, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības sastāvs 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei ar Slovākiju:

Jānis Strēlnieks, Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Ingus Jakovičs, Aigars Šķēle, Kristaps Janičenoks, Jānis Timma, Mareks Mejeris, Rolands Freimanis, Kaspars Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Ronalds Zaķis, Ronalds Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!