Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola izlasei svētdien gaidāmajā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā pret Rumāniju stingri jāturas pie iepriekš norunātā spēles plāna, uzsver valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvija un Rumānija katra šajā atlases turnīrā izcīnījusi pa divām uzvarām, kas tās padara par apakšgrupas līderēm. Abu komandu savstarpējais mačs svētdien "Arēnā Rīga" norisināsies plkst.20.15.

"Pēc brīvdienas piektdien trenējāmies pilnā sastāvā. Būtisku veselības problēmu nav, visi 13 basketbolisti ir gatavi spēlēt, bet sastāvu nosaukšu svētdien pēc rīta treniņa. Sestdien vairāki spēlētāji piedalīsies "Krastu mača" konkursos un, ceru, gūs pozitīvas emocijas, kas noderēs svētdienas spēlē," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā citēts Bagatskis.

Jau vēstīts, ka trešdien Latvija savā laukumā ar 86:66 savā laukumā sagrāva Slovākijas valstsvienību, lai gan pēcāk Bagatskis pauda neapmierinātību ar mājinieku sniegumu otrajā puslaikā.

"Iepriekšējās spēles emocijas jau aizmirstas, bet, ceru, par problēmām otrajā puslaikā secinājumi izdarīti. Acīmredzot pārāk labi viss izdevās un kādā brīdī zaudējām modrību," atzina Bagatskis. "Basketbolā tā mēdz gadīties, bet tas nedrīkst atkārtoties. Jo vairāk tāpēc, ka Rumānijas izlase ir labi sākusi turnīru, ieguvusi pārliecību par saviem spēkiem un labas izredzes uz augstu vietu, kuras centīsies izmantot."

"Pretinieku spēles nianses ņemsim vērā, organizējot aizsardzību. Galvenais - nedrīkstam improvizēt, stingri jāturas pie norunātā spēles plāna. Uzbrukumā neko jaunu neizdomāsim. Jāspēlē ātri, bet bez pārliekas steigas, visu laiku "pieslēdzot galvas"," atklāja Latvijas izlases galvenais treneris.

2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā līdz 27.augustam Latvija samēros spēkus ar Zviedrijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm.

Eiropas čempionāta finālturnīra norises vieta tiks izraudzīta septembrī, jo tiesības uzņemt sacensības valsts politiskās situācijas dēļ atņemtas Ukrainai. Uz tiesībām rīkot daļu finālturnīra pretendē astoņas valstis, kuru vidū ir arī Latvija. Rīkotāji tiks izraudzīti no to valstu vidus, kuru komandas būs izcīnījušas tiesības spēlēt finālturnīrā.

Finālturnīram kvalificēsies septiņu atlases grupu uzvarētāji, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!